17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Pebble απολύει το 25% των υπαλλήλων της για να… επιβιώσει

    Δύσκολοι καιροί για startup εταιρίες θα μας πείτε και εμείς θα συμφωνήσουμε, αν ισχύει (που ισχύει) η συγκεκριμένη είδηση. Η Pebble λοιπόν, γνωστή από τα δημοφιλή (και αγαπημένα) της smartwatches όπως τα Pebble, Pebble Time, Pebble Round ανακοίνωσε οτι θα αναγκαστεί να απολύσει το 25% των υπαλλήλων της σε μια προσπάθεια να αντέξει την οικονομική κρίση που διέρχεται.

    pebble-time-daylight

    Πέρυσι την ίδια περίοδο η εταιρία είχε ζητήσει (και είχε λάβει) δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς και τα υψηλά της χρέη που αγγίζουν αυτή τη στιγμή τα 28 εκατομμύρια δολάρια, έτσι η απόλυση του 25% των υπαλλήλων της ήταν απλά επόμενο να συμβεί. Ο CEO της Pebble, Eric Migicovsky παραδέχτηκε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρία και είπε οτι «φέτος θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις και επενδύσεις μας, γιατί τα χρήματα είναι λίγα και… μετρημένα». 

    Ο ανταγωνισμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Pebble, με τις Apple, Samsung, Motorola, LG αλλά και την Fitbit να πιέζουν την αγορά εις βάρος της μικρής εταιρίας που ξεκίνησε το 2012 μετά από μια εντυπωσιακή καμπάνια στο Kickstarter, συγκεντρώνοντας άνω των 10$ εκατομμυρίων για το πρώτο της smartwatch, το γνωστό Pebble Watch με E-Ink οθόνη που του πρόσφερε πάνω από 6 ημέρες αυτονομίας! Δυστυχώς αυτή την περίοδο οι ανταγωνιστές της έχουν καταφέρει να λανσάρουν σαφώς πιο πλήρη wearables μέχρι σήμερα, ενώ σε αντίθεση με τους περισσότερους από αυτούς (Apple, Samsung, Motorola, LG), η Pebble δεν διαθέτει τμήμα… smartphones για να αποκομίσει κάποια επιπλέον κέρδη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles