24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι πιο παράξενες ιστορίες της Wikipedia

    Υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται διάσημοι για τους λάθος λόγους. Όπως ένας δολοφόνος ή ένας μεγάλος γκαφατζής. Δείτε μερικές από τις πιο παράξενες βιογραφικές αναφορές στη Wikipedia για ανθρώπους που έμειναν στην ιστορία για λόγους που δεν θα τους φανταζόσασταν, αλλά και περιστατικά των χρόνων που πέρασαν, που δεν έχουν καμία λογική.

    1. Mad Jack Churchill

    O Mad Jack Churchill είναι ο Βρετανός στρατιώτης που, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμούσε οπλισμένος, όχι με κάποιο τελευταίας τεχνολογίας πολυβόλο, αλλά με… τόξο και σπαθί. Στην στρατιωτική του δραστηριότητα, μετράει πολλές επιτυχημένες καταδρομικές ενέργειες, επιτυχίες αλλά και συλλήψεις από τους Ναζί.

    2. Επιδημία

    Το 1518 στο Στρασβούργο, στη Γαλλία, μία γυναίκα, η Frau Troffea ξεκίνησε να χορεύει έναν φρενήρη χορό στο δρόμο. Μέσα σε μία εβδομάδα, 34 άνθρωποι την είχαν συνοδέψει σε αυτό τον ασταμάτητο χορό, ενώ μέσα σε ένα μήνα, περισσότεροι από 400 άνθρωποι είχαν “κολλήσει” την ασθένεια του χορού. Σύμφωνα με τις αναφορές, πολλοί από αυτούς πέθαναν από εξάντληση ή καρδιακή προσβολή.

    3. Franz Reichelt

    Ο Franz Reichelt που βλέπετε στη φωτογραφία πέθανε το 1912, όταν προσπάθησε να πετάξει από την κορυφή του πύργου του Άιφελ, στο Παρίσι, με την πτητική κατασκευή του που βλέπετε στην ίδια φωτογραφία. Το κατασκεύασμα απέτυχε να λειτουργήσει ως αλεξίπτωτο και ο Reichelt δεν επέζησε της πτώσης. #fatal_fail

    4. Μία αρκούδα σ’ ένα στρατόπεδο

    Αυτός είναι ο Wojtek. Μία αρκούδα που ήταν επισήμως ένας στρατιώτης του πολωνικού στρατού. Της άρεσε να καπνίζει και να τρώει τσιγαράκια, να παλεύει με άλλους συναδέλφους (στρατιώτες) και την είχαν μάθε να χαιρετά στρατιωτικά. Ως επίσημος στρατιώτης, κοιμόταν στους ίδιους κοιτώνες με τους υπόλοιπους!

    5. Το ταριχευμένο αξιοθέατο

    H ιστορία του Elmer McCurdy είναι ο ορισμός του παραλόγου. Όταν το 1911 έγινε μέλος μίας ερασιτεχνικής συμμορίας που λήστευε τρένα, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της πρώτης ληστείας από πυρά που αντάλλαξαν με τις αρχές της Οκλαχόμα. Αυτή όμως είναι και η αρχή της ιστορίας του.

    Όταν κανείς συγγενείς δεν ζήτησε το πτώμα του για να το θάψουν, ο νεκροθάφτης της περιοχής, ταρίχευσε το πτώμα του και άφηνε τον κόσμο της περιοχής να το δει, με αντίτιμο ένα νόμισμα. Οι άνθρωποι έριχναν το νόμισμα στο στόμα του McCurdy και ο νεκροθάφτης μάζευε τα νομίσματα το βράδυ.

    Πέντε χρόνια μετά εμφανίστηκε ένας άντρας από ένα περιοδεύων τσίρκο και ισχυρίστηκε πως ήταν ο αδελφός του McCurdy. Είπε πως ήθελε να πάρει το πτώμα του άτυχου άντρα και να του κάνει μία κανονική κηδεία. Μέσα σε μερικές εβδομάδες όμως, το πτώμα του McCurdy έγινε η ατραξιόν του τσίρκου. Για τα επόμενα 60 (!) χρόνια, το πτώμα του McCurdy είχε πωληθεί σε μουσεία κέρινων ομοιωμάτων, τσίρκο και στοιχειωμένα σπίτια σε όλη τη χώρα

    6. Η πιο φάλτσα σοπράνο

    Η Mary Jenkins μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει μείνει στην ιστορία ως η πιο απαίσια και φάλτσα σοπράνο όλων των εποχών. Η Αμερικανή αοιδός είχε πάρει οριστικά διαζύγιο από τον ρυθμό, την μελωδία και την ορθότητα της φωνής της, κι όμως τραγουδούσε δημοσίως την δεκαετία του 1920. Ακούστε εδώ ένα MP3 για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. (Αν αντέχετε)

    7. Ο γιατρός με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε μία επέμβαση

    Πώς γίνεται να κάνεις επέμβαση σε ένα ασθενή και να έχεις ποσοστό θνησιμότητας 300%; Μόνο ο γιατρός Robert Liston θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής επέμβασης, ακρωτηρίασε το ένα άκρο του ασθενή του και ο άμοιρος πέθανε από γάγγραινα. Στην ίδια επέμβαση όμως, ακρωτηρίασε κατά λάθος και τα δάχτυλα του βοηθού του, ο οποίος επίσης πέθανε από γάγγραινα και μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία ένας από τους παρατηρητές της επέμβασης, πέθανε από ανακοπή (από τον τρόμο). Ένας ασθενής, τρεις νεκροί λοιπόν.

    Ο ίδιος γιατρός έχει στο ιστορικό του και άλλη μία επέμβαση ακρωτηριασμού που, λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, “έκοψε” και τους όρχεις του ασθενή….

    Πηγή: Wikipedia, cliptank.com

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles