13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η πρώτη Bitcoin City θα κατασκευαστεί στο Ελ Σαλβαδόρ

    Το Ελ Σαλβαδόρ εδώ και μερικούς μήνες αποτελεί την πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως επίσημο νόμισμα, με τις επιχειρήσεις πλέον να δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα και αμερικάνικα δολάρια.

    Η χώρα τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου Nayib Bukele, θα κατασκευαστεί μια πόλη Bitcoin κοντά σε ένα ηφαίστειο που θα χρηματοδοτηθεί από το κρυπτονόμισμα. Το πλάνο προβλέπει τα έργα να ξεκινήσουν μέσα στο 2022, κοντά στο ηφαίστειο Conchagua. Η πόλη δε θα έχει φόρους, εκτός από το Φ.Π.Α. και θα διαθέτει εμπορικούς χώρους, υπηρεσίες, διασκέδαση, εστιατόρια και αεροδρόμιο.

    Το επίσημο νόμισμα και οι αντιδράσεις

    Υπενθυμίζεται ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν ήταν σύμφωνο με την υιοθέτηση του bitcoin ως επίσημο νόμισμα. Τον Σεπτέμβριο, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου νόμου, φοβούμενοι ότι η εισαγωγή του κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια στη χώρα.

    Η κυβέρνηση δικαιολόγησε το μέτρο επικαλούμενη το ότι μπορεί να μειώσει το κόστος της μεταφοράς χρημάτων στη χώρα από τα τρία εκατομμύρια μετανάστες στο εξωτερικό, 2,5 εκατ. εκ των οποίων ζουν στις ΗΠΑ. Τα εμβάσματα από το εξωτερικό αντιπροσωπεύουν το 22% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Σαλβαδόρ.

    Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους και προειδοποίησαν το Ελ Σαλβαδόρ ότι το εγχείρημα ενέχει κινδύνους.

    Διαβάστε επίσης:

    Απάτη στη Θεσσαλονίκη με bitcoin αξίας μισού εκατομμυρίου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles