22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H πρώτη δολοφονία λόγω… selfie είναι γεγονός. Στο Μεξικό.

    Το είδαμε κι αυτό: δολοφονία λόγω selfie… Στο Μεξικό λοιπόν καταγράφηκε η πρώτη δολοφονία με αφορμή ένα μάτσο… selfies. Η 16χρονη Anel Baez βρέθηκε στις 19 Μαρτίου νεκρή στο σπίτι της. Έφερε 65 μαχαιριές σε όλο της το κορμί με τις Αρχές να μιλούν για ένα αποτροπιαστικό έγκλημα. Έλα που όμως αυτό ήταν το… ευκολοχώνευτο κομμάτι της υπόθεσης. Η αστυνομία διενήργησε έρευνα και θεώρησε υπεύθυνη για το έγκλημα την επίσης 16χρονη Erandy Elizabeth Gutierrez, φίλη του θύματος. Η νεαρή μάλιστα συνελήφθη στην κηδεία της «αδερφής» της, όπως την προσφωνούσε, και οδηγήθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου και ομολόγησε την πράξη της.

    stabbed-over-selfies
    H 16χρονη Erandy Elizabeth Gutierrez (αριστερά) μαχαίρωσε 65 φορές τη φίλη της, Anel Baez (δεξιά).

    Οι δυο τους είχαν καυγαδίσει σχετικά με κάποια γυμνά τους selfies τα οποία το θύμα είχε ανεβάσει στο Facebook χωρίς την άδεια της Gutierrez. Η νεαρή Anel μάλιστα είχε καλέσει τη φίλη της στο σπίτι της στην πόλη Guamuchil της επαρχίας Sinaloa, προκειμένου να συμφιλιωθούν μετά τον καυγά, ωστόσο εκείνη είχε έρθει με άγριες διαθέσεις. Αρχικά ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, ωστόσο αντ’ αυτού άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και επιτέθηκε στη Baez. Όταν είχε ολοκληρώσει το φρικιαστικό έγκλημά της εγκατέλειψε το σπίτι για να συλληφθεί μέρες αργότερα στην κηδεία.

    Η αστυνομία πάντως δεν πρέπει να είχε και πολύ δύσκολο έργο αν αναλογιστεί κανείς ότι η απερίσκεπτη Gutierrez πριν αφαιρέσει τη ζωή της φίλης της την είχε απειλήσει μέσω Twitter: «Μπορεί να φαίνομαι ήρεμη όμως στο μυαλό μου σε έχω σκοτώσει ήδη τρεις φορές», έγραφε σε ένα tweet της –μην ψάξεις άδικα, ο λογαριασμός της έχει διαγραφεί.

    anel-baez
    Το θύμα σε πρόσφατη φωτογραφία. Η αφορμή για το αποτροπιαστικό έγκλημα ήταν αν μη τι άλλο πρωτόγνωρη…

    Στη Gutierrez θα απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, όμως καθ’ ότι ανήλικη θα δικαστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία και έτσι η ανώτατη ποινή που μπορεί να της αποδοθεί είναι 7 χρόνια κάθειρξης.

    Τα σχόλια δικά σας…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles