18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η ψηφιακή τηλεόραση μπαίνει στις ζωές μας!

    Η τηλεόραση εδώ και λίγο καιρό αλλάζει! Η εποχή που τα κανάλια πότε έπιαναν και πότε όχι, ο ήχος θύμιζε χαλασμένο γραμμόφωνο και η θολή εικόνα εναλλασσόταν με τα «χιονάκια», περνά σιγά-σιγά στην ιστορία. Με άλλα λόγια η αναλογική τηλεόραση δίνει τη θέση της στην ψηφιακή της κρυστάλλινης εικόνας, του ήχου-καμπάνας, των έξυπνων λειτουργιών.

    Η ψηφιακή τηλεόραση (επίγεια ψηφιακή τηλεόραση όπως είναι η πλήρης ονομασία της ή DVB-T) θα έχει αντικαταστήσει πλήρως την αναλογική μέχρι το 2015, την ώρα που όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πάρει την οδηγία να σταματήσουν την προβολή προγραμμάτων με αναλογικό σήμα έως το τέλος του 2012.

    Γιατί να πω «ναι» στην ψηφιακή;

    Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πείτε όχι στην ψηφιακή τηλεόραση. Είναι εδώ για να κάνει τις ζωές σας καλύτερες, να βελτιώσει την εμπειρία παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων και να εκσυγχρονίσει την τηλεόραση. Με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση:

    • Θα απολαμβάνετε ποιοτικά ανώτερο τηλεοπτικό σήμα χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.
    • Θα διαπιστώσετε σημαντικές βελτιώσεις στον ήχο και την εικόνα που θα βγάζει η τηλεόρασή σας χωρίς αλλοιώσεις.
    • Θα έχετε περισσότερες επιλογές καναλιών.
    • Θα έχετε τη δυνατότητα να συντονίζεστε σε κανάλια υψηλής ευκρίνειας (σαν το EΡT HD για την ώρα).
    • Θα μπορείτε να ελέγξετε ανά πάσα στιγμή το πρόγραμμα οποιουδήποτε καναλιού.
    • Θα έχετε πρόσβαση σε «έξυπνες» υπηρεσίες (όπως π.χ. πρόγραμμα) και διαδραστικές λειτουργίες όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες.
    Ένα από τα όσα έχει να προσφέρει η ψηφιακή τηλεόραση: το πρόγραμμα στην οθόνη σας!

    Ποιους σταθμούς θα μπορώ να δω;

    Με την υιοθέτηση της πλατφόρμας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, δεν διατρέχετε κίνδυνο να μην είστε σε θέση να πιάσετε κάποιο από τα αγαπημένα σας κανάλια. Οι κρατικοί και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, βλέπετε, συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Digea εκπέμποντας ψηφιακά μέσω της κοινής αυτής πλατφόρμας.

    Έτσι λοιπόν, με μία αναζήτηση για ψηφιακό σήμα μέσω της τηλεόρασής σας θα βρείτε τα κανάλια: Alpha, ALTER (ή ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτό…), ANT1, Μακεδονία TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, 0-6 TV, Attica TV, Blue Sky, Channel 9, Extra Channel-3, High TV, KONTRA Channel, MAD TV, MTV Greece, Nickelodeon, Sport TV, Τηλεάστυ, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD και το Κανάλι της Βουλής.

    Επίσης προσβάσιμα είναι και τα κανάλια Euronews, ΡΙΚ, TV5 Monde, BBC World News και Deutsche Welle καθώς και οι ραδιοσταθμοί ΝΕΤ FM, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ σπορ και KOSMOS.

    Σημειώστε ότι για κάποια κανάλια, η εκπομπή ψηφιακού σήματος μέσω της Digea πραγματοποιείται μόνο από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

    Οι διαφορές που θα παρατηρήσετε στην ποιότητα της εικόνας (κυρίως) και του ήχου (δευτερευόντως) θα είναι εντυπωσιακές, ιδίως στην περίπτωση που έχετε HD τηλεόραση.

    Και είναι δύσκολο;

    Όχι καλέ! Τι δύσκολο; Όλη τη δουλειά την κάνει ένας αποκωδικοποιητής ο οποίος έρχεται σε τρεις μορφές:

    • Ενσωματωμένος στην τηλεόραση σας.
    • Ως κάρτα που «κουμπώνει» στην τηλεόρασή σας.
    • Ως ξεχωριστή συσκευή που συνδέεται μέσω καλωδίου με την τηλεόρασή σας.

    Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι μία αναζήτηση για ψηφιακά κανάλια (αυτόματα γίνεται κι αυτή) προκειμένου να πάρετε μία λίστα με τους σταθμούς που πιάνετε. Αυτοί στη συνέχεια θα καταχωρηθούν και εσείς είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τηλεόρασης!

     

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles