15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Qualcomm ενισχύει τα ιδιωτικά δίκτυα 5G μέσω συνεργασίας με τη Microsoft

    Η Qualcomm θέλει να ενισχύσει και να απλοποιήσει την ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων 5G από άκρο σε άκρο σε συνεργασία με τη Microsoft.

    Στο πλαίσιο του MWC, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια λύση chip-to-cloud που θα συνεργάζεται με το Microsoft Azure.

    Η Qualcomm συνεργάζεται επίσης με τη Microsoft στο κομμάτι των υπολογιστών που ενσωματώνουν 5G chipsets, όμως η συνεργασία σε επίπεδο δικτύου θα συνδυάσει τις τεχνολογίες 5G και το οικοσύστημα hardware της Qualcomm με το edge computing ιδιωτικής πολλαπλής πρόσβασης μέσω Azure (ιδιωτικό MEC), συμπεριλαμβανομένου του Azure Private 5G Core.

    Για να επιταχύνουν την ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων 5G, η Qualcomm και η Microsoft δημιουργούν προεπικυρωμένες αρχιτεκτονικές ιδιωτικής συνδεσιμότητας. Η συνεργασία με τη Microsoft θα ενισχύσει τις επαγγελματικές χρήσεις του IoT, τις εταιρικές εφαρμογές, όπως επίσης τους υπολογιστές με συνδεσιμότητα 5G.

    Επίσης η Qualcomm σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί εμπορικά ανοιχτές και virtualized ολοκληρωμένες λύσεις κατανεμημένων μονάδων και μονάδων ραδιοκυμμάτων 5G με τις δυνατότητες απόδοσης mmWave για να οδηγήσει τη μετάβαση προς τις υποδομές κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς με 5G.

    Σε αυτό το κομμάτι, η Qualcomm συνεργάστηκε με τη Fujitsu, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 5G OREC της NTT Docomo, για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των σύγχρονων δικτύων, να βελτιστοποιήσει τις υλοποιήσεις, και να μειώσει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, δημιουργώντας λύσεις 5G συμβατές με Open RAN, ενεργειακά αποδοτικές, virtualized, και με εγγενή υποστήριξη cloud.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles