16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Qualcomm προειδοποιεί: Έρχεται έλλειψη chipsets στην αγορά!

    Η Qualcomm τα πάει αρκετά καλά, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τη MediaTek και άλλους κατασκευαστές mobile SoCs. Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 μόλις δημοσιεύθηκαν και δείχνουν αύξηση εσόδων κατά 62% και αύξηση κερδών κατά 165%, από τα $925 εκ. στα $2,455 δις!

    Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα. Ο CEO της εταιρείας, Cristiano Amon, προειδοποίησε τους επενδυτές πως η Qualcomm δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση και πως θα υπάρξει έλλειψη chipsets στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

    Η Qualcomm προμηθεύει πολλούς κατασκευαστές τεχνολογικών συσκευών με chipsets αλλά βασίζεται στις TSMC και Samsung για τους μικροεπεξεργαστές της. Η αύξηση της ζήτησης για υπολογιστές και αυτοκίνητα εξ’αιτίας της πανδημίας, μοιραία οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για επεξεργαστές πάσης φύσεως. Έτσι, TSMC και Samsung δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, με τη σειρά τους. Ωστόσο, το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Amon.

    Η Apple, για παράδειγμα, ήδη δηλώνει πως αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση για iPhone 12 εξ’αιτίας έλλειψης ορισμένων υποσυστημάτων. Η Qualcomm προμηθεύει την Apple με το 5G modem της. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η General Motors, που θα μειώσει την παραγωγή αυτοκινήτων της λόγω έλλειψης επεξεργαστών!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles