13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Realme ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της στην Ευρώπη!

    Η παγκόσμια αναδυόμενη εταιρεία τεχνολογίας realme απέστειλε 12,8 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research. Η εταιρεία διατήρησε τη θέση της ως ένας από τους πέντε κορυφαίους παίκτες σε 13 χώρες παγκοσμίως και, για πρώτη φορά, ήταν στους τέσσερις κορυφαίους προμηθευτές σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των αποστολών, σύμφωνα με την έκθεση Canalys για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Από την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019, η realme αναδείχθηκε γρήγορα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στην περιοχή με 183% YoY ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2021, αναφέρει η Counterpoint Research. Η εταιρεία κατατάσσεται από την Canalys ως τέταρτη τόσο στην Τσεχική Δημοκρατία όσο και στην Ελλάδα με βάση τις αποστολές, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4104% και 477% το Q1 αντίστοιχα. η realme είναι επίσης τέταρτη στη Σλοβενία και διατηρεί την ισχυρή δυναμική ανάπτυξής της στη Ρωσία ως πέμπτος μεγαλύτερος παίκτης, με αύξηση 682% YoY. Στη Νοτιοανατολική Ασία, η realme ανέκτησε την πρώτη θέση στις Φιλιππίνες με μερίδιο αγοράς 23% και ετήσια αύξηση 95% σε ετήσια βάση. Επίσης, σημείωσε αύξηση 379% σε ετήσια βάση στην Καμπότζη και κατέγραψε διψήφια αύξηση στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Εν τω μεταξύ, στην Ινδία, η εταιρεία εδραίωσε τη πέμπτη θέση της με μερίδιο αγοράς 12%, ακολουθώντας στενά τους τέσσερις κορυφαίους παίκτες.

    Ο Sky Li, Διευθύνων Σύμβουλος της realme, δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος που βλέπω ότι συνεχίζουμε την ισχυρή πορεία ανάπτυξής μας το πρώτο τρίμηνο του 2021 με ανάπτυξη ρεκόρ σε αρκετές αγορές, ιδίως στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους παίκτες smartphone στον κόσμο. Παραμένουμε βέβαιοι ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, καθώς παραμένουμε πιστοί στο πνεύμα της μάρκας μας ‘Dare to Leap’ και εστιάζουμε στην ενδυνάμωση των σημερινών νέων καταναλωτών με άκρως ανταγωνιστικά προϊόντα”.

    Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της realme, η Nicole Peng, Vice President of Mobility at Canalys, δήλωσε: “Η παγκόσμια αγορά smartphone σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις αποστολές να φτάνουν τα 347,7 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένες κατά 27,6% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όταν πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία. Ως σχετικά νέα εταιρεία, η realme επιτάχυνε την επέκτασή της κατά τους τελευταίους 12 μήνες, παρέχοντας αύξηση άνω του 45% YoY κατά μέσο όρο κάθε τρίμηνο. Αυτό αποδίδεται κυρίως στη συνεπή προσπάθεια της μάρκας να αναπτύξει τη δυναμική καταναλωτική βάση της Gen Z και τους omni channel συνεργάτες της παγκοσμίως”.

    Σύμφωνα με την έκθεση παγκόσμιων αποστολών της Canalys για το 1ο τρίμηνο του 2021, η realme κατατάσσεται ως μία από τις πέντε κορυφαίες μάρκες smartphone βάσει αποστολών στις ακόλουθες 13 χώρες: Ινδία, Ινδονησία, Μπαγκλαντές, Καμπότζη, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ρωσία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Τσεχική Δημοκρατία, Ελλάδα και Σλοβενία

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles