22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών στην Κύπρο

    Ενδιαφέρουσα ημερίδα ρομποτικής για μαθητές  10 – 14 ετών  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στις 08:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία (Διογένους 6, Έγκωμη). Η ημερίδα περιλαμβάνει δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές ηλικιών 10 – 14 ετών (Ε’ και Στ’ τάξη Δημοτικού και Α’ και Β’ τάξη Γυμνασίου). Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές  θα έχουν την ευκαιρία για 2 ώρες να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να διαγωνιστούν με διάφορα είδη ρομπότ. Ενδεικτικά, οι δραστηριότητες  θα περιλαμβάνουν καλωσόρισμα των μαθητών από το ανθρωποειδές ρομπότ NAO, επίλυση γρίφων με τη βοήθεια ρομπότ, διαδραστικές διαδρομές με τη βοήθεια ρομπότ κλπ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία και την εξέλιξη της ρομποτικής επιστήμης, στην επαφή και γνωριμία τους με ρομπότ του σήμερα, και στην εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού και ρομποτικής μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

    Η όλη εκδήλωση διοργανώνεται από το Microsoft Innovation Center, την Τράπεζα Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Microsoft Κύπρου, το Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές, το Grammar School, την Engino, και το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού CLAP3C.

    robot-microsoft-innovation-center-engino-european-university

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles