20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Ρομποτική στην Κύπρο μέσα από τα μάτια των μαθητών

    microsoft robotics 1Διημερίδα “Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών στην Κύπρο” πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24 και 25 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που  διοργανώθηκε από το Microsoft Innovation Center, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Microsoft Κύπρου, το Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές, το Cyprus Computer Society, Engino, Grammar School, Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιγνιδιού, Keystone Conferences & Events και Επιφανείου Scrap Metals. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη διημερίδα έλαβαν μέρος περισσότερα από 700 παιδία ηλικίας 10-14 ετών από σχολεία της ελεύθερης Κύπρου αλλά και του κατεχόμενου Ριζοκάρπασου.

    microsoft robotics 2

    Στην εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή και είχε σαν στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία και την εξέλιξη της ρομποτικής, έλαβαν μέρος περισσότερα από 700 παιδία ηλικίας 10-14 ετών από σχολεία της ελεύθερης Κύπρου αλλά και του κατεχόμενου  Ριζοκάρπασου.

    Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού και ρομποτικής μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Οι δραστηριότητες είχαν διάρκεια δύο ώρες και περιλάμβαναν: Καλωσόρισμα των μαθητών από ένα ρομπότ, Επίλυση γρίφων με τη βοήθεια ρομπότ, Διαδραστικές ιδιότητες ρομποτικής, Σταθμός Κατασκευής Ρομπότ ενώ οι μαθητές κατασκεύασαν το δικό τους ρομπότ χρησιμοποιώντας χιλιάδες τουβλάκια Engino. Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προηγμένες αρχές ρομποτικής εντός του χώρου του Microsoft Innovation Centre, με τη βοήθεια παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles