14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Rovio (Angry Birds) εγκαταλείπει την πλατφόρμα Windows Phone!

    Η φινλανδική Rovio είναι γνωστή για το εξαιρετικά πετυχημένο franchise των Angry Birds, το οποίο μπορεί να μην βρίσκεται στο «απόγειο» του, όπως πριν από μερικά χρόνια παρόλα αυτά εξακολουθεί και σήμερα να έχει το σχετικά πιστό κοινό του. Ως γνωστόν, η Rovio όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε το Angry Birds σε όλες τις διαθέσιμες mobile πλατφόρμες (Android, iOS και Windows Phone), ωστόσο με μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση η φινλανδική εταιρεία πήρε την απόφαση να σταματήσει για πάντα την υποστήριξη για Windows Phones.

    Rovio 1

    H Rovio έχει αυτή τη στιγμή 10 τίτλους στην πλατφόρμα της Microsoft και κανείς εξ’ αυτών δεν έχει αναβαθμιστεί σε universal app για τα Windows 10. Σύμφωνα με τους developers των Angry Birds, από εδώ και στο εξής θα εστιάζουν στις Android και iOS πλατφόρμες, αφήνοντας στην άκρη τα Windows Phones. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα πρέπει να μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς το μερίδιο στην αγορά των Windows Phones είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, οπότε δεν είναι λίγοι οι developers οι οποίοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να «εγκαταλείψουν το πλοίο». Αν και η λάμψη των Angry Birds έχει ομολογουμένως «ξεθωριάσει» όπως προαναφέραμε, παρόλα αυτά η απόφαση αυτή της Rovio έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο κυρίως για το γόητρο της Microsoft.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles