14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung αγοράζει το 10%… ανταγωνιστή της!

    Το 10% της Pantech, του τρίτου κατασκευαστή κινητών στην Κορέα, αγοράζει η Samsung, επενδύοντας το ποσό των 37 εκατομμυρίων ευρώ.

    samsung

    Όπως ανακοίνωσε η Samsung, μέσω του κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η συμφωνία θα βοηθήσει στην περαιτέρω σταθεροποίηση της σχέσης της με την Pantech, αλλά και στο κοινό τους έργο γύρω από smartphones, ταμπλέτες και άλλο hardware.

    Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη στον τομέα των ημιαγωγών, με την Pantech να έχει αναφερθεί ότι έχει ξοδέψει περί τα 163 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών και εξαρτημάτων από επιχειρήσεις που συνδέονται με τη Samsung, ώστε να τα χρησιμοποιήσει στις συσκευές της.

    Η συμφωνία είναι αρκετά σπάνια, δεδομένου ότι η Pantech είναι μία εταιρεία που θεωρείται ανταγωνιστική στη Samsung, δεδομένου ότι διαθέτει smartphones και tablets και δε θεωρείται σύνηθες τέτοιου τύπου κατασκευαστές να συνεργάζονται μεταξύ τους.

    Σε κάθε περίπτωση, μετά από αυτή την εξέλιξη, η Samsung γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Pantech, μετά την Qualcomm που κατέχει το 11,96% και την Korea Development Bank που κατέχει το 11.81% των μετοχών της.

    Η συμφωνία με την Pantech ακολουθεί την απόφαση της Samsung να επενδύσει στη Sharp το Μάρτιο. Τότε οι Κορεάτες είχαν επενδύσει περί τα 87 εκατ. ευρώ για το 3.08% της ιαπωνικής εταιρείας.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles