19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung Electronics και το Galaxy Community συγκέντρωσαν περισσότερα από $10 εκατ. για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

    Από το 2019, η Samsung και οι χρήστες της έχουν αξιοποιήσει την εφαρμογή Samsung Global Goals για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την επίτευξη ενός σημαντικού ορόσημου στην πορεία της για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), γνωστών και ως Παγκόσμιων Στόχων, με τη συνεισφορά της εταιρείας στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Το κεφάλαιο συγκεντρώθηκε μέσω της εφαρμογής Samsung Global Goals και θα βοηθήσει το UNDP στην προώθηση της ανθεκτικότητας και την επιτάχυνση της προόδου σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Οι Παγκόσμιοι Στόχοι, που θεσπίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015, αποτελούν ένα κοινό σχέδιο φιλόδοξων στόχων προς έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο έως το 2030. Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι προωθούν τη συνεργασία και τη συλλογική δράση για την αντιμετώπιση της ανισότητας, της κλιματικής αλλαγής, της υποβάθμισης των οικοσυστημάτων, της εκπαίδευσης και άλλων σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων. Η Samsung ξεκίνησε την παροχή καινοτόμων λύσεων για την υποστήριξη των Παγκόσμιων Στόχων και το 2019 συνεργάστηκε με το UNDP, παρουσιάζοντας την εφαρμογή Samsung Global Goals. Από τότε, η παγκόσμια κοινότητα χρηστών Galaxy αποτελεί μέρος αυτού του κινήματος, αξιοποιώντας την εφαρμογή ως ένα απλό αλλά ουσιαστικό εργαλείο, που τους βοηθά να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή τους ζωή.

    Συλλογική δράση για τους Παγκόσμιους Στόχους

    «Στη Samsung, γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics. «Μέσω της συνεργασίας μας με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και την εφαρμογή Samsung Global Goals, η κοινότητα των χρηστών Galaxy συνέβαλλε σημαντικά στην προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χρήστες μας, που έκαναν αυτόν τον απίστευτο στόχο πραγματικότητα».

    Όλες οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην εφαρμογή Samsung Global Goals είχαν ως στόχο την υποστήριξη του σημαντικού έργου που επιτελεί το UNDP. Ένας από αυτούς, ήταν να εμπνεύσει την ουσιαστική συμμετοχή των νέων στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων, μέσα από την εφαρμογή πολιτικών, την προώθηση προγραμμάτων και την υποστήριξη πρωτοβουλιών για νέους σε περισσότερες από 100 χώρες και πάνω από 900 συμπράξεις νέων.

    «Πλησιάζοντας προς τα μισά της προθεσμίας του 2030, αυτό το επόμενο έτος είναι κρίσιμο για την επιδίωξή μας να προωθήσουμε τους Παγκόσμιους Στόχους», δήλωσε ο Επικεφαλής του UNDP, Achim Steiner. «Ενώ ο κόσμος αντιμετώπισε πρόσφατα εμπόδια, η πρόοδος που σημειώθηκε μέσω αυτής της συνεργασίας, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Από κοινού με τη Samsung πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη των Στόχων και να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά να αναλάβει δράση μαζί μας».

    Samsung Global Goals: Η επιδραστικότητα συνεχίζει να διευρύνεται

    Η εφαρμογή Samsung Global Goals είναι προεγκατεστημένη σε περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές smartphones, tablets και smartwatches του οικοσυστήματος Galaxy παγκοσμίως. Μέσω αυτής της εφαρμογής, η Samsung στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τους Παγκόσμιους Στόχους, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιήσουν μικρές ενέργειες, που ισοδυναμούν με μεγάλη αλλαγή. Το Samsung Global Goals επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν απευθείας δωρεές, να χρησιμοποιούν τα wallpapers και να παρακολουθούν διαφημίσεις μέσα από εφαρμογή ώστε να αυξήσουν τα έσοδα που συλλέγονται. Για να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο ακόμη περισσότερο, η Samsung αντιστοιχίζει όλα τα έσοδα μέσω διαφημίσεων εντός εφαρμογής[1]. 

    Από το 2019 που παρουσιάστηκε η εφαρμογή Samsung Global Goals, η Samsung και το UNDP έχουν διευρύνει τη συνεργασία τους με το Generation17, μια πρωτοβουλία που εξυψώνει τις φωνές 14 Νεαρών Ηγετών με ουσιαστικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία Generation17 Young Leaders διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην έμπνευση των ανθρώπων να συμβάλλου στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων.

    Η Samsung προσπαθεί, επίσης, να υποστηρίξει τους Παγκόσμιους Στόχους μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Η εταιρεία έχει ευθυγραμμίσει την ESG στρατηγική της με τους Παγκόσμιους Στόχους, προσδιορίζοντας σε αυτή τη βάση τις επιχειρηματικές προτεραιότητες και δραστηριότητές της, ενώ έχει υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές.

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους Παγκόσμιους Στόχους και να αναλάβετε δράση, επισκεφτείτε την εφαρμογή Samsung Global Goals εδώ: http://smsng.co/SGG-App.

    Για να δείτε την πρόοδο βιωσιμότητας της Samsung, επισκεφθείτε το 2022 Sustainability Report.

    [1] Η Samsung έχει δεσμευτεί να αντιστοιχίσει τις δωρεές με τα έσοδα από διαφημίσεις που παράγονται μέσω της εφαρμογής Global Goals. έως 5 εκατομμύρια USD ετησίως.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles