13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung ετοιμάζει μπαταρία από γραφένιο, με στόχο να λύσει το πρόβλημα της αυτονομίας!

    Η αυτονομία μοιάζει  αποτελεί διαχρονικά την «αχίλλειο πτέρνα» των mobile συσκευών, καθώς παρά τις προσπάθειες των εταιρειών πολλές φορές μια συσκευή που βρίσκεται κάτω από καθεστώς έντονης χρήσης ξεμένει πολύ εύκολα. Η Samsung φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό όμως, αναπτύσσοντας μια μπαταρία που θα αποτελείται από στοιχεία γραφενίου και η οποία θα μας κάνει να ξεχάσουμε για πάντα τις μπαταρίες ιόντων – λιθίου.

    samsung-graphene-battery-1

    Σύμφωνα με τον γνωστό leakster, Evan Blass, ο νέος τύπος μπαταρίας θα είναι έτοιμος προς μαζική παραγωγή μέσα στο 2020 ή στο 2021 και σίγουρα θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε στο παρελθόν για τις μπαταρίες των κινητών. Το γραφένιο ως υλικό, είναι εύκολα αγώγιμο και αποτελεί μια λύση που ανακαλύφθηκε το 2004, ωστόσο δεν τέθηκε ποτέ σε κυκλοφορία, καθώς το πρόβλημα ήταν πάντοτε το εξαιρετικά υψηλό κόστος. Το γραφένιο μπορεί να εισαχθεί σε πολύ πιο μικρά battery packs με αυξημένη χωρητικότητα, με ταχύτερο charging και καλύτερες δυνατότητες. Φυσικά ακόμα πολλά θα πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε στα στάδια της μαζικής παραγωγής και να δούμε τις συγκεκριμένες μπαταρίες να «κατοικούν» στα κινητά μας, παρόλα αυτά το μέλλον δεν απέχει και πολύ!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles