24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung πηγαίνει την εξοικονόμηση ενέργειας στο επόμενο επίπεδο, προσθέτοντας 10% εξοικονόμηση πάνω στο υψηλότερο πρότυπο απόδοσης

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως οι οικολογικές συσκευές της εταιρείας προσφέρουν την απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, προσθέτοντας επιπλέον εξοικονόμηση 10% στο υψηλότερο βιομηχανικό πρότυπο σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ενεργειακής σήμανσης.

    “Καθώς έχουμε θέσει το όραμά μας να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία ενεργειακά αποδοτικών συσκευών, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τις συσκευές και τις τεχνολογίες της Samsung που το καθιστούν εφικτό”, δήλωσε ο Hyesoon Yang, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της εμπειρίας πελατών των ψηφιακών συσκευών της Samsung Electronics. “Χάρη στο SmartThings Energy που μεγιστοποιεί τα χαρακτηριστικά των συσκευών της Samsung, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τις τελευταίες τεχνολογίες των συσκευών και ταυτόχρονα να είναι οικολογικά συνειδητοποιημένοι στο σπίτι”. 

    Τα νούμερο 1 ενεργειακά αποδοτικά ψυγεία προσφέρουν προηγμένη ψύξη και εξοικονόμηση ενέργειας

    Όταν πρόκειται για τη βιωσιμότητα στο σπίτι, η κουζίνα είναι ένας βασικός χώρος, αφού φιλοξενεί μεγάλες συσκευές που λειτουργούν διαρκώς. Η αποθήκευση φρέσκων τροφίμων, για παράδειγμα, απαιτεί τα ψυγεία να διατηρούν συνεχή λειτουργία και, κατά συνέπεια, συνεχή κατανάλωση ενέργειας.

    Τα ψυγεία της Samsung σχεδιάστηκαν για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και το αποτύπωμα άνθρακα, βελτιστοποιώντας παράλληλα την αποθήκευση των τροφίμων. Έχουν βαθμολογηθεί ως Νο. 1 στην ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία τους και παρέχουν επιπλέον εξοικονόμηση 10% πάνω από το τρέχον υψηλότερο πρότυπο ενεργειακής αξιολόγησης. Επίσης, το SmartThings Energy με τη λειτουργία AI Energy Mode βοηθά στην έξυπνη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των ψυγείων έως και 30%[1].

    Η τεχνολογία SpaceMax™ επιτρέπει ένα ευρύχωρο εσωτερικό χώρο στα ψυγεία χωρίς να προσθέτει όγκο εξωτερικά, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες μόνωσης υψηλής ουρεθάνης. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν σε βέλτιστες θερμοκρασίες, χωρίς να απαιτείται περισσότερη ενέργεια.

    Επιπλέον, καινοτόμες τεχνολογίες, όπως οι Twin Cooling Plus™, CoolSelect+ Plus και Metal Cooling, συμβάλλουν στη γρήγορη ψύξη και τη διατήρηση της θερμοκρασίας ανάλογα με τους τύπους τροφίμων.

    Η τεχνολογία Twin Cooling βελτιστοποιεί και διατηρεί τη θερμοκρασία και την υγρασία του ψυγείου σε ένα πολύ σταθερό εύρος με διακυμάνσεις 0,5°C. Το CoolSelect+ Plus επιτρέπει την ευελιξία επιλογής από τέσσερις διαφορετικές επιλογές στο εσωτερικό των διαμερισμάτων, από κατάψυξη έως ψύξη, πράγμα που σημαίνει ότι τα διαφορετικά τρόφιμα διατηρούνται σε αντίστοιχη κατάσταση χωρίς να γίνεται σπατάλη ενέργειας που μειώνει άσκοπα τις θερμοκρασίες. Επιπλέον, αφού ψυχθεί σωστά, το Metal Cooling βοηθά στη διατήρηση του ψυχρού αέρα στο εσωτερικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ελαχιστοποιώντας τις αλλαγές στις θερμοκρασίες των τροφίμων και εξασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εξοικονομείται ενέργεια.

    Πλυντήρια εξοικονόμησης ενέργειας και τεχνητής νοημοσύνης 

    Τα πλυντήρια Bespoke AI™ της Samsung διαθέτουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες πλύσης, παρέχοντας στους χρήστες την πιο γρήγορη και ισχυρή εμπειρία πλύσης, ενώ παράλληλα προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% επιπλέον του υψηλότερου προτύπου ενεργειακής αξιολόγησης. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία AI Energy, τα πλυντήρια μπορούν να μειώσουν τη χρήση ενέργειας έως και 70%[2], τοποθετώντας τα ως νούμερο 1 στην εξοικονόμηση ενέργειας στην κατηγορία τους.

    Βοηθώντας στη βιώσιμη πλύση ρούχων, η τεχνολογία SpaceMax™ παρέχει ευρύχωρη χωρητικότητα 11 κιλών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να πλένουν μεγαλύτερα αλλά λιγότερα φορτία ρούχων, μειώνοντας τους συνολικούς κύκλους πλύσης και στεγνώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το SmartThings Energy με AI Energy Mode[3] βελτιστοποιεί τους κύκλους πλύσης με τεχνολογίες όπως το Ecobubble™, το οποίο μειώνει τη χρήση ενέργειας παρέχοντας ισχυρό καθαρισμό με κρύο νερό[4] χωρίς να χρειάζεται να ζεσταθεί το νερό.

    Επιπλέον, το AI Wash & Dry χρησιμοποιεί προηγμένους αισθητήρες για να ανιχνεύει το βάρος και την απαλότητα του υφάσματος σε κάθε φορτίο. Στη συνέχεια, τα δεδομένα αυτά αναλύονται, παρέχοντας κύκλους πλύσης και στεγνώματος που βελτιστοποιούνται και προσαρμόζονται στα υλικά των ρούχων, εξοικονομώντας στο χρήστη χρόνο και ενέργεια. Η λειτουργία μειώνει τη χρήση νερού κατά 24% και επίσης διανέμει τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού, χρησιμοποιώντας το βάρος του φορτίου για τον υπολογισμό της βέλτιστης παροχής.

    Βελτιωμένη άνεση στο σπίτι και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με το Eco Heating System της Samsung

    Προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο βιώσιμο πακέτο για το σπίτι, τα Eco Heating Systems (EHS) της Samsung παρέχουν επιδαπέδια θέρμανση και ζεστό νερό, ενώ παράλληλα προσφέρουν επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% πάνω από το σημερινό υψηλότερο πρότυπο. Χρησιμοποιώντας έναν νέο συμπιεστή Scroll, το EHS συμπιέζει το ψυκτικό μέσο σε πολύ υψηλότερη πίεση από τις παραδοσιακές μονάδες θέρμανσης, ενώ η τεχνολογία Flash Injection και η μεγάλη περιοχή ανταλλαγής θερμότητας αυξάνουν τη ροή της μεταφοράς θερμότητας.

    Καθώς η βιωσιμότητα γίνεται κρίσιμος παράγοντας στην καθημερινή μας ζωή, η Samsung καινοτομεί συνεχώς για τη δημιουργία οικιακών συσκευών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στο σπίτι.

    [1] Μειώνει τη χρήση ενέργειας έως και 15%* μέσω αλγορίθμου AI που βελτιστοποιεί την ταχύτητα του συμπιεστή και τον κύκλο απόψυξης και εξοικονομεί επιπλέον 15%** με τη ρύθμιση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας.

    * Διαθέσιμο για συγκεκριμένα μοντέλα από τον Δεκέμβριο 2022 μέσω ενημέρωσης Wi-Fi. Τα αποτελέσματα της δοκιμής προέρχονται από τη σύγκριση της θερμοκρασίας εργοστασιακής ρύθμισης με τη λειτουργία AI Energy, αλλά και χωρίς τη λειτουργία AI Energy. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες και το μοτίβο χρήσης

    ** Το ψυγείο θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία σε συντήρηση 5℃, καταψύκτη -16℃ και ενδέχεται να επηρεάσει την περίοδο διατήρησης των τροφίμων.

    [2] Με βάση εσωτερικές δοκιμές στο μοντέλο WW11BBA049AB σε κανονικές συνθήκες χρήσης. Αποτελέσματα: Ετήσια κατανάλωση ενέργειας χωρίς τη λειτουργία AI Energy Mode = 88,7KWh. Ετήσια κατανάλωση ενέργειας με τη λειτουργία AI Energy Mode = 31,5KWh. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

    [3] Μπορεί να εφαρμοστεί όταν η επιλεγμένη θερμοκρασία πλύσης είναι 20 ~ 40°C.

    [4] Δοκιμασμένο σύμφωνα με το πρότυπο IEC 60456-2010 / Φορτίο πλύσης 4kg / Super Eco Wash cold (WF80F5E5U4W) έναντι Cotton 40°C χωρίς EcobubbleTM (WF0702WKU). Τα εκάστοτε αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles