16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung σκέφτεται να πουλήσει το τμήμα των PCs στη Lenovo

    Η Samsung φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Lenovo για την πώληση του τμήματος των προσωπικών υπολογιστών σε μια προσπάθεια να εγκαταλείψει επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη εστιάζοντας σε άλλους τομείς.

    Είναι γεγονός πως η εταιρεία δεν κατάφερε να αποκομίσει ένα βιώσιμο μερίδιο αγοράς όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών ως προς τις πωλήσεις και ως εκ τούτου βρίσκεται σε μια ισχυρή θέση, ικανή να διεκδικήσει το τμήμα της Samsung. Διάφορα μέσα ενημέρωσης από τη Ν.Κορέα διατυπώνουν την άποψη πως αν υπάρξει συμφωνία, το ποσό της εξαγοράς μπορεί να διαμορφωθεί στα 850 εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι η Samsung σπάνια δημοσιεύει στοιχεία των εσόδων.

    samsung

    Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία διέκοψε τις πωλήσεις των PCs στο Ηνωμένο Βασίλειο και πραγματοποίησε απότομη έξοδο από την Ευρωπαϊκή αγορά, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού από άλλες εταιρείες του χώρου. Ωστόσο, συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και μια τέτοια επιχειρηματική συμφωνία θα επιτρέψει στη Lenovo να αυξήσει το μερίδιό της ακόμη περισσότερο.

    Λίγους μήνες έχουν περάσει από τότε που η Samsung πούλησε το τμήμα εκτυπωτών στην HP, την κορυφαία εταιρεία στο χώρο κατασκευής εκτυπωτών, έναντι του ποσού του 1.05 δις δολαρίων. Με δεδομένη την άρρηκτη σχέση που υπάρχει μεταξύ ενός PC και εκτυπωτή, φαίνεται εξαιρετικά πιθανό, μετά την πώληση του τμήματος προσωπικών υπολογιστών, η Samsung να εξέλθει οριστικά από την αγορά, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles