18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung θέλει να ενσωματώσει το Tizen OS και στις τηλεοράσεις της!

    Γνωρίζουμε ότι η Samsung αναπτύσσει μαζί με την Intel το δικό της mobile operating system, Tizen, το οποίο φιλοδοξεί να ενσωματώσει σε smartphones και tablets, ώστε να έχει περισσότερο έλεγχο στις συσκευές της, απ’ ό,τι τώρα που χρησιμοποιεί το Android της Google.

    Φαίνεται, ωστόσο, ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι να ενσωματώσει το νέο και άκρως υποσχόμενο λειτουργικό σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες συσκευών.

    Samsung_concepts-7014

    Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν οι δηλώσεις του Boo-Keun Yoon, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών της κορεατικής εταιρείας σε γερμανικό μέσο, σύμφωνα με τις οποίες η Samsung δοκιμάζει και τηλεοράσεις που “τρέχουν” το Tizen. Κάποια συμβατά μοντέλα θα μπορούσαν, μάλιστα, να κάνουν πρεμιέρα στην αγορά ακόμη και μέσα στην επόμενη χρονιά.

    “Το Tizen θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάποια από τα smartphones μας, όπως επίσης και σε τηλεοράσεις ή οικιακές συσκευές” αναφέρει ο co-CEO της Samsung στην Die Welt. “Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα οικοσύστημα στο οποίο θα μπορούμε να συνδέσουμε όλες τις Samsung συσκευές”.

    Οι Κορεάτες χρησιμοποιούν ήδη ένα λειτουργικό σύστημα στις τηλεοράσεις τους, ωστόσο φαίνεται πως επιθυμούν αυτό ακριβώς που σημειώνει ο Yoon, να κάνουν όλες τις συσκευές τους να επικοινωνούν μέσα από ένα ενιαίο λειτουργικό, το οποίο, μάλιστα, θα βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει ότι θέλουν hardware και software να συμπορεύονται στα R&D τους και η Samsung γνωρίζουμε καιρό ότι δεν αποτελεί εξαίρεση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles