15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung το τερμάτισε! Παρουσίασε DDR5 module στα 512GB και μας δείχνει το μέλλον στη RAM!

    H Samsung παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο memory RAM module, το οποίο ξεδιπλώνει πλήρως τη τεράστια δυναμική της DDR5! Το εν λόγω module είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιεί την εξελιγμένη τεχνολογία High-K Metal Gate (HKMG), η οποία μεταφράζεται σε ταχύτητες διπλάσιες από τις DDR4, αγγίζοντας τα 7.200 Mbps! Αν και σε αυτή τη φάση, ο εν λόγω τύπος μνήμης απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματικούς υπολογιστές και supercomputers που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές AI και Machine Learning, ωστόσο είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα περάσει και στον χώρο των consumer PCs.

    H Samsung παρουσίασε την τεχνολογία HKMG το 2018 σε GDDR6 modules που φιλοξενήθηκαν σε Κάρτες Γραφικών. Αντί για σιλικόνη, η πρόταση της Samsung βασίζεται στο Άφνιο, όπου το μέταλλο αντικαθιστά τις πύλες ηλεκτροδίων από σιλικόνη. Αυτό μεταφράζεται ουσιαστικά σε μεγαλύτερη ταχύτητα και σε λιγότερη απώλεια ενέργειας. Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του εν λόγω module είναι ότι μια single channel μνήμη αυτού του τύπου προσφέρει ταχύτητες που αγγίζουν τα 57.6 GB/sec. Οι DDR5 σε consumer επίπεδο θα γίνουν διαθέσιμες κάποια στιγμή μέσα στο 2022, όταν η AMD αποκαλύψει και επίσημη την πλατφόρμα Zen 4, η οποία θα υποστηρίζει τον εν λόγω τύπο μνήμης. Βέβαια με την έλλειψη που επικρατεί στην αγορά σήμερα σε chipsets κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα κυκλοφορήσουν και πόσο θα κοστίζουν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles