12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Sony ανακοινώνει την επέκταση του οικοσυστήματος 360 Reality Audio

    Η Sony ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων 360 Reality Audio, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων δυνατοτήτων για video streaming και εργαλείων δημιουργίας περιεχομένου. Μέσω αυτών των προσπαθειών, η Sony θα συνεχίσει να επεκτείνει το οικοσύστημα 360 Reality Audio. Το 360 Reality Audio της Sony, που κυκλοφόρησε το 2019, επιτρέπει σε καλλιτέχνες και δημιουργούς να παράγουν μουσική, χαρτογραφώντας τις πηγές ήχου όπως φωνητικά, χορωδίες, και όργανα με πληροφορίες τοποθεσίας και τοποθετώντας τα σε ένα σφαιρικό χώρο. Αυτή η επαναστατική μουσική εμπειρία, που λειτουργεί με τις τεχνολογίες χωρικού ήχου της Sony, δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα στούντιο μουσικής ή σε χώρο που γίνεται live συναυλία και όλα αυτά χωρίς να αφήσετε την άνεση του σπιτιού σας. Οι ακροατές έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε περίπου 4.000 κομμάτια στο 360 Reality Audio από καλλιτέχνες όπως η Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson και περισσότερους. Σήμερα, η Sony προσθέτει νέες δυνατότητες σε αυτό το καινοτόμο μουσικό φορμάτ.

     

    Προσπάθειες για Επέκταση του οικοσυστήματος 360 Reality Audio

    Η πρώτη υπηρεσία Video Streaming σε 360 Reality Audio

    Σήμερα, η Sony παρουσιάζει live περιεχόμενο video από ζωντανές παραστάσεις, με τον καθηλωτικό ήχο 360 Reality Audio. Για να αναδείξει τις νέες αυτές δυνατότητες video, η καλλιτέχνης Zara Larsson, της Sony Music Entertainment, θα παρουσιάσει μια αποκλειστική live ερμηνεία μέσω του Artist Connection app[1], σε smartphone, στις 11 Ιανουαρίου, 5:00 PM EST/ 11pm CET/ 12:00 πμ τοπική ώρα. Με επιλεγμένα ακουστικά της Sony και την εφαρμογή Sony | Headphones Connect app[2], οι χρήστες μπορούν ακόμα να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία τους, μέσω της ανάλυσης του δικού τους σχήματος αυτιού για να απολαύσουν ένα εξατομικευμένο, καθηλωτικό μουσικό πεδίο που είναι απόλυτα κατάλληλο για εκείνους. Το 360 Reality Audio επιτρέπει τη δημιουργία μιας αληθοφανούς μουσικής εμπειρίας, δίνοντας στους ακροατές την εντύπωση ότι βρίσκονται σε συνθήκες live συναυλίας. Η Sony ελπίζει να αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία χωρικού ήχου, για να δημιουργήσει μια καινοτόμα λύση για τους λάτρεις της μουσικής, που δεν μπορούν να απολαύσουν μια live συναυλία λόγω του COVID-19. Η Sony, μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και πάροχοι υπηρεσιών συνεργάζονται για να ξεκινήσουν τη μετάδοση αυτού του νέου video περιεχομένου, αργότερα μέσα στο έτος.

    Παρουσιάζεται η νέα 360 Reality Audio Creative Suite

    Η Sony και η Virtual Sonics, Inc. έχουν δημιουργήσει ένα νέο λογισμικό δημιουργίας περιεχομένου, το 360 Reality Audio Creative Suite, που επιτρέπει την ευκολότερη δημιουργία περιεχομένου 360 Reality Audio από μουσικούς και δημιουργούς. Το plugin λογισμικό 360 Reality Audio Creative Suite είναι συμβατό με δημοφιλείς πλατφόρμες ψηφιακού ήχου (Digital audio workstation – DAW). Η Virtual Sonics, Inc., μέσω της θυγατρικής της Audio Futures, Inc., θα κυκλοφορήσει το λογισμικό στο τέλος του μήνα. Επιπρόσθετα, η Sony και η Music.com, μέσω διανομής από την «The Orchard», παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα για δημιουργούς, που επιτρέπει στους τελευταίους να παράγουν 360 Reality Audio περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας την 360 Reality Audio Creative Suite και στην συνέχεια να μεταδώσουν ζωντανά αυτό το περιεχόμενο. Κατά την διάρκεια της CES, οι θεατές μπορούν να δουν ένα video, με τον βραβευμένο με GRAMMY μουσικό παραγωγό Keith Harris να μεταμορφώνει τη μουσική του, χρησιμοποιώντας το 360 Reality Audio Creative Suite.

     Συμβατές Συσκευές και Επέκταση Αδειοδότησης

    Αυτή την άνοιξη, τα συμβατά με 360 Reality Audio ηχεία SRS-RA5000 και SRS-RA3000, θα είναι διαθέσιμα για αγορά. Αυτά τα ηχεία που ενεργοποιούνται με WiFi, και δημιουργούν μια καθηλωτική, 360 Reality Audio ηχητική εμπειρία, που γεμίζει το χώρο, χρησιμοποιούν τον μοναδικό αλγόριθμο της Sony, Immersive Audio Enhancement. Τα ηχεία λειτουργούν και με συσκευές Google Assistant[3] ή Amazon Alexa[4], ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειριστούν τη μουσική τους με ευκολία. Μπορείτε ακόμα να βιώσετε την εμπειρία 360 Reality Audio, χρησιμοποιώντας ακουστικά από τους περισσότερους κατασκευαστές σε συνδυασμό με Android™/iOS smartphone που διαθέτει εγκατεστημένη μια εφαρμογή για υπηρεσίες streaming[5]. Επιπλέον, η Sony συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών για να προωθήσει την εμπειρία 360 Reality Audio experience.

    Για να συνεχίσει να επεκτείνει τη βιβλιοθήκη της με συμβατές συσκευές ήχου, η Sony θα αδειοδοτήσει τις ακόλουθες τεχνολογίες στο εξής:

    1. Προσωποποιημένη τεχνολογία ακουστικών που αναλύει τα ακουστικά χαρακτηριστικά του ακροατή.
    2. Τεχνολογίες που επιτρέπουν σε smartphones και αυτοκίνητα να αναπαράγουν ήχο σε 360 Reality Audio

    Για παραπάνω πληροφορίες, παρακαλείστε να επιστεφτείτε τις ακόλουθες σελίδες:

    # # #

    *Όλα προϊόντα στον κατάλογο είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της Sony Corporation ή των ιδιοκτητών τους

    [1] Η εφαρμογή Artist Connection απαιτεί λήψη σε συσκευές iOS από το App Store ή σε συσκευές Android™ από το Google Play.

    [2] Η εφαρμογή Headphones Connect απαιτεί λήψη σε συσκευές iOS devices από το App Store ή σε συσκευές Android™ από το Google Play. Το 360 Reality Audio απαιτεί συνδρομή σε συμβατή online μουσική υπηρεσία και μπορεί να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων συνεργατών.

    [3] Λειτουργία φωνητικής εντολής συμβατή με Android smartphone (Google App) ή iPhone (Siri). Απαιτείται σύνδεση με Bluetooth®.

    [4] Το Amazon, το Echo, η Alexa και όλα σχετικά σήματα είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc. και των συνεργατών της. Απαιτείται λογαριασμός Amazon. Απαιτείται σύνδεση με Bluetooth®.

    [5] Η εφαρμογή Headphones Connect απαιτεί λήψη σε συσκευές iOS devices από το App Store ή σε συσκευές Android™ από το Google Play. Το 360 Reality Audio απαιτεί συνδρομή σε συμβατή online μουσική υπηρεσία και μπορεί να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και αμοιβές τρίτων συνεργατών.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles