19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Sotheby’s… καλοβλέπει τα NFTs!

    Οι συμμετέχοντες στην εναρκτήρια ομιλία της Τετάρτης στο MWC 2022 τόνισαν μια αλλαγή συμπεριφοράς από τους νεότερους ως σημαντικό παράγοντα για την αυξανόμενη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα Non Fungible Tokens (NFT) και το metaverse, με αποτέλεσμα την ανατροπή μίας από τις παλαιότερες και πιο γνωστές εταιρείες του κόσμου.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Sotheby’s, Charles Stewart, ανέβηκε στη σκηνή για να εξηγήσει ότι παρ’ όλο που ο γνωστός οίκος δημοπρασιών είναι πλέον 277 ετών και παραδοσιακά επικεντρωνόταν στη δημοπρασία φυσικών αντικειμένων υψηλής ποιότητας, έχει και ισχυρή δραστηριότητα στα NFT, έναν όρο που παραδέχτηκε ότι «κανείς δεν ήταν εξοικειωμένο με αυτό» ακόμη και πριν από ένα χρόνο.

    Τονίζοντας πόσο σημαντικά γίνονται τα NFT, ο Stewart σημείωσε ότι 8 εκατομμύρια μάρκες είχαν ανταλλαγεί στην πλατφόρμα συναλλαγών Opensea το 2021 σε σύγκριση με 50.000 αντικείμενα που πουλήθηκαν από τη Sotheby’s.

    Η τέχνη είναι ένα σημαντικό έργο για τη Sotheby’s και ο Stewart εξήγησε ότι αυτό το κομμάτι δεν αποτελεί «εξαίρεση» για ψηφιοποίηση, με την εταιρεία να πουλά ένα NFT βασισμένο στην τέχνη το 2021 για 11,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Εκδημοκρατισμός περιεχομένου

    Ο Neeraj Roy, ιδρυτής της ινδικής Hungama Digital Media Entertainment, έδωσε έμφαση στο «μετασύμπαν», εξηγώντας το όραμα της εταιρείας να δημιουργήσει έναν ψηφιακό κόσμο που συνδυάζει τη βιβλιοθήκη της με μουσική, τέχνη, ταινίες, παιχνίδια και πολλά άλλα.

    Ο Roy είπε ότι το νόημα του metaverse ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να προχωρήσουν πέρα ​​από την απλή κατανάλωση ταινιών, μουσικής και παιχνιδιών, και στην πραγματικότητα να αποκτήσουν περισσότερη πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο και να «εκδημοκρατίσουν ολόκληρο τον χώρο».

    Συγκεκριμένα, θα ενσωματώσει τα NFT στο metaverse, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκτήσουν δικαιώματα αποκλειστικού περιεχομένου, αγοράζοντας διακριτικά και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα είναι όλα ασφαλισμένα στο blockchain.

    Ο Roy προσέθεσε ότι η Ινδία «αποδέχτηκε ουσιαστικά το blockchain», εκτιμώντας ότι 500 εκατομμύρια καταναλωτές από τη χώρα θα ενταχθούν στο metaverse.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles