21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Swatch ετοιμάζει smartwatch με δικό της λειτουργικό σύστημα!

    Ο Όμιλος Swatch ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναπτύξει το δικό του λειτουργικό σύστημα για wearables που θα ανταγωνιστεί το watchOS της Apple και το Android Wear της Google.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η εταιρεία, σε συνεργασία με το Ελβετικό Κέντρο Ηλεκτρονικής και Μικροτεχνολογίας (Swiss Center for Electronics and Microtechnology) θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη wearable συσκευών που θα είναι ασφαλείς και χαμηλής ισχύος, όπως δήλωσε ο CEO της Swatch κ. Nick Hayek στους δημοσιογράφους.

    swatch-colors-l

    Οι παραδοσιακοί ωρολογοποιοί έχουν δει τα κέρδη τους να μειώνονται κατακόρυφα από τη στιγμή κυκλοφόρησε το smartwatch της Apple στην αγορά. Το Apple Watch αντιπροσωπεύει σήμερα το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων των smartwatches, σύμφωνα με τους ερευνητές της Canalys,και σχεδόν το 80 τοις εκατό των συνολικών εσόδων στο 4ο τρίμηνο του 2016.

    Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες των smartwatches μέχρι στιγμής, πάντως. “Στην Ελβετία έχουμε μεγάλη εμπειρία, για τη δημιουργία αντικειμένων που είναι μικρότερα, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια, είναι ανεξάρτητα και πιο αποδοτικά από πλευράς κόστους και μπορούν να καταταχθούν στις μικρές συσκευές” ανέφερε ο Hayek σύμφωνα με το Reuters.

    Ο Όμιλος Swatch θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα μέσω του brand της Tissot στα τέλη του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles