21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η TCL κατακτάει την 3η θέση στην Ελλάδα, με μερίδιο 11% στα smartphones!

    H TCL όσο περνάει ο καιρός ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση και την παρουσία της στην χώρα μας, καθώς τα προϊόντα της συνδυάζουν εξαιρετικό performance και μια μοναδική value for money φιλοσοφία που δεν συναντούμε αλλού. Τα tech προϊόντα της TCL διακρίνονται για τον δυναμικό τους χαρακτήρα, αλλά και με μία ορμή που αποτυπώνεται πλήρως και στις πωλήσεις τους, καθώς σύμφωνα με το market report της Canalys, η TCL αυτή τη στιγμή κατέχει το 11% του μεριδίου των smartphones στην Ελλάδα!

    Αυτό και μόνο αποτελεί ένα τεράστιο milestone για τον κολοσσό της τεχνολογίας, από τη στιγμή που δραστηριοποιείται για μικρό χρονικό διάστημα στη χώρα μας σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Βέβαια, οι αναλυτές και οι γνώστες της αγοράς δεν έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς η TCL δραστηριοποιείται στον κόσμο των consumer και Home electronics για σχεδόν 40 χρόνια (ιδρύθηκε το 1981 από τον Dongsheng Li). Από το 2004, η κινεζική εταιρεία που τα αρχικά της σημαίνουν “Telephone Communication Limited” έχει αφήσει πίσω της τα όρια της Κίνας και έχει επεκταθεί παγκοσμίως και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 διαφορετικές χώρες και στις 5 ηπείρους, απασχολώντας περισσότερους από 75.000 υπαλλήλους.

    Από το 2019, η TCL έχει χωριστεί σε δύο διαφορετικά τμήματα, την TCL Technology, η οποία ασχολείται με την υψηλή τεχνολογία και την ανάπτυξη ημιαγωγών και άλλων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και την TCL Electronics, η οποία συνεχίζει να επεκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος καταναλωτικών tech προϊόντων.  Ειδικότερα στον τομέα του mobile, υπό την ομπρέλα της TCL βρίσκεται η εμβληματική Alcatel και η Palm (η οποία έκλεψε την παράσταση στα 90s με τα αγαπημένα Palm Pilot). Μπορεί να κατέχει αυτή τη στιγμή την 3η θέση στη χώρα μας, όμως είναι σαφές με τη πορεία της ότι έχει τη δυναμική για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά! Της ευχόμαστε να πιάσει και την κορυφή! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles