18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η τεχνητή νοημοσύνη OpenAI του Elon Musk νικά τους καλύτερους παίκτες Dota 2 στον κόσμο!

    Οι υπολογιστές έχουν ήδη καταφέρει να νικήσουν τον άνθρωπο σε “κλασικά” παιχνίδια όπως τα σκάκι και Go. Τώρα, ένα bot, το οποίο αναπτύχθηκε από την OpenAI του Elon Musk, κερδίζει τις εντυπώσεις στο ετήσιο Dota 2 tournament των 24 εκατ. δολαρίων της Valve.

    dota2-openai

    Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες με 1-vs-1 matches για την AI για να μπορέσει να “εκπαιδευτεί” και στη συνέχεια να σκίσει στους αγώνες της με τους καλύτερους παίκτες Dota 2 στον κόσμο.

    Το Dota 2 είναι ένα MOBA game της Valve στο οποίο δύο ομάδες των 5 παικτών διαγωνίζονται για να καταστρέψουν τη βάση του αντιπάλου τους. Το παιχνίδι διαθέτει 113 “ήρωες” που διαθέτουν μοναδικές ικανότητες, καθώς και δεκάδες αντικείμενα που μπορούν να ενισχύσουν και να επεκτείνουν τις ικανότητες κάθε ενός – δηλαδή το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων του παιχνιδιού είναι σχεδόν ακατανόητο, τουλάχιστον σε έναν παίκτη με τους ανθρώπινους περιορισμούς.

    Ο Elon Musk σχολίασε το επίτευγμα, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά η OpenAI καταφέρνει να νικήσει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο σε e-sports.

    Η OpenAI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ιδρύσει ο Musk, με στόχο την ασφαλή ανάπτυξη της AI. Ο ίδιος πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο, αν δεν αναπτυχθεί σωστά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles