18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η τεχνική “motion capture” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλύψει τα συναισθήματά μας!

    Ερευνητές στον τομέα πληροφορικής του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών (NFS) στις Ηνωμένες Πολιτείες αξιοποίησαν την τεχνική motion capture -που συνήθως χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ποιότητας εικόνας σε video games και ταινίες- σε μία προσπάθεια να αναλυθούν κινήσεις οι οποίες αποκαλύπτουν ακόμη και τα συναισθήματά μας!

    Στο παρακάτω video, δείχνουν με ποιον τρόπο έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνική αυτή ακόμη και σε κάμερες smartphones, ώστε η καταγραφή των κινήσεων διάφορων ανθρώπων με ψηφιακό τρόπο να μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάλυση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους. Συγκεκριμένα, η τεχνική αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για να αναλυθούν πολιτικοί λόγοι από τον Fidel Castro, τον Barack Obama και άλλους.

    To NSF είναι μία ανεξάρτητη ομοσπονδιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του ’50. Με ετήσιο προϋπολoγισμό περίπου 7 δισ. δολάρια, αποτελεί βασική πηγή χρηματοδότησης των ερευνών που διεξάγονται από κολέγια και πανεπιστήμια στη χώρα, σε πολλούς τομείς όπως τα μαθηματικά, η πληροφορική και οι κοινωνικές επιστήμες.

    Πηγή: Huffington Post

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles