19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι στην Κύπρο υστερούν… στις λύσεις “Machine to Machine”

    m2m machine 2 machine

    Η ταχύτατη διάδοση των εφαρμογών “Machine to Machine” (M2M) και στην ευρύτερη εκδοχή του “Internet Of Things” (IoT) και η υιοθέτησή τους από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ως υπηρεσίες τόσο για τους τελικούς χρήστες όσο και προς τις επιχειρήσεις, ανοίγουν πλέον τους δρόμους για μια νέα οικονομία που θα φέρει δισεκατομμύρια νέα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ συσκευών, αισθητήρων και μετρητών και θα αλλάξει την καθημερινότητά μας μέσα στην επόμενη 5ετία.

    Παρά το ότι μέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τα οφέλη από την υιοθέτηση εφαρμογών Μ2Μ ειδικότερα σε κλάδους της οικονομίας όπως οι μεταφορές – logistics και η ενέργεια, τα πράγματα στην χώρα μας έχουν μείνει πίσω…αφού οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Κύπρο δεν διαθέτουν και δεν έχουν να επιδείξουν.. πλούσιο χαρτοφυλάκιο σε λύσεις Μ2Μ. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η κυπριακή οικονομία τα τελευταία τρία χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει το εμπόδιο στην υιοθέτηση λύσεων Μ2Μ, καθώς τα οφέλη ουσιαστικά θωρακίζουν τις κυπριακές επιχειρήσεις μέσα από την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και του εξορθολογισμού των δαπανών τους.

    Άλλωστε, με τις εφαρμογές επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών – MachinetoMachine – (Μ2Μ) ανοίγει μια μεγάλη αγορά με εξαιρετικές προοπτικές. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, και καθώς η μεταφορά της φωνής έχει γίνει πλέον βασικό αγαθό (commodity) με καθολική διείσδυση, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες, επενδύουν στο M2M και, μεταξύ άλλων, προετοιμάζονται για την εισαγωγή των έξυπνων δικτύων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως είναι οι έξυπνοι μετρητές(smartgrid) στα δίκτυα ηλεκτρισμού.

    Η ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών Μ2Μ έχουν ως βασικό σημείο εκκίνησης τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να απολαμβάνουν οι χρήστες αυτού του είδους των υπηρεσιών όπως είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles