18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Uber λανσάρει νέα εργαλεία ασφαλείας για επιβάτες και οδηγούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες

    Η Uber ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα νέων εργαλείων ασφαλείας σε περισσότερες από 135 πόλεις στην Ευρώπη.

    uber_app_icon

    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι χρήστες θα δουν ένα νέο εικονίδιο, μία “ασπίδα” να εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Πατώντας την ασπίδα οι χρήστες θα αποκτούν πρόσβαση στο νέο Κέντρο Ασφαλείας.

    Το Κέντρο Ασφαλείας περιλαμβάνει ο,τιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια, από την επιλογή να κοινοποιήσεις την διαδρομή σου σε οικογένεια και φίλους μέχρι επαφές έκτακτης ανάγκης της κάθε χώρας, στοιχεία για την άδεια του οδηγού και το background του.

    Συνολικά, οι νέες λειτουργίες για τους χρήστες στην Ελλάδα περιλαμβάνουν:

    • Κέντρο ασφαλείας εντός της εφαρμογής – μπορείς να βρεις πληροφορίες για την άδεια του οδηγού και το background του, το GPS-tracking της διαδρομής και για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να επικοινωνείς με την Uber κάθε ώρα και ημέρα.
    • Αξιόπιστες επαφές & “Κοινοποίηση Διαδρομής” – οι επιβάτες υποστηρίζουν ότι η επιλογή “κοινοποίηση διαδρομής” τους κάνει να είναι πιο ήσυχοι, αλλά λιγότεροι από το 10% κάνουν χρήση της. Η νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να διαλέγουν μέχρι και πέντε φίλους ή οικογενειακά μέλη ως αξιόπιστες επαφές έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται μαζί τους την διαδρομή με το πάτημα ενός κουμπιού. Ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν να κοινοποιούν όλες τις διαδρομές τους, μόνο τις νυχτερινές ώρες ή απολύτως καμία.
    • Έκτακτη βοήθεια – σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθουν άμεσα με υπηρεσίες όπως η Αστυνομία κάθε χώρας καθώς και να μοιραστούν μαζί τους την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο σε μορφή χάρτη και ακριβούς διεύθυνσης.

    Οι οδηγοί της Uber θα έχουν και αυτοί πρόσβαση στο κέντρο ασφαλείας με τις ίδιες επιλογές, θα μπορούν δηλαδή να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες της διαδρομής τους σε «αξιόπιστες επαφές» και να επικοινωνήσουν άμεσα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσα από την εφαρμογή. Παράλληλα θα μπορούν να βλέπουν εντός του app και το όριο ταχύτητας.

    Ο Sachin Kansal, «Global Head of Safety Products» της Uber δηλώνει: «Με περισσότερες από 15 εκατομμύρια διαδρομές στην εφαρμογή της Uber καθημερινά, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των επιβατών και των οδηγών. Τον τελευταίο χρόνο δουλεύουμε για να αναπτύξουμε καινοτόμες λειτουργίες και προϊόντα που θα αυξήσουν την διαφάνεια, τη λογοδοσία και την πνευματική ηρεμία όλων των χρηστών της εφαρμογής. Το λανσάρισμα αυτών των νέων λειτουργιών στην Ευρώπη είναι το επόμενο βήμα για να εξασφαλίσουμε ότι βοηθάμε όλους τους ανθρώπους να παραμένουν ασφαλείς και συνδεδεμένοι όπου και να βρίσκονται».

    Οι νέες λειτουργίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε πόλεις 23 ευρωπαϊκών χωρών.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles