17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Βρετανία θέλει να δημιουργήσει “το δικό της Internet” το οποίο και θα ελέγχει

    H Theresa May σκοπεύει να εισάγει αρκετούς νέους κανονισμούς στο χώρο του Διαδικτύου, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να μπορεί να ελέγξει τι θα ειπωθεί διαδικτυακά. Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει ο επίλογος των προγραμματικών δηλώσεων του κόμματος των Tories, του οποίου ηγείται, που καθιστούν σαφές ότι θέλει να φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου. «Ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν ότι δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης η αρμοδιότητα να ρυθμίζει πως λειτουργεί το Internet. Διαφωνούμε, με αυτήν την άποψη», αναφέρει το κόμμα. Τα μέτρα στοχεύουν να καταστήσουν τη Βρετανία, ηγέτιδα χώρα στη χρήση των προσωπικών δεδομένων και του Internet.

    Theresa May

    Τα νέα αυτά μέτρα έρχονται λίγο μετά την υιοθέτηση του Investigatory Powers Act ως νόμου, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εξαναγκάζει τους παρόχους να διατηρούν το ιστορικό του browser, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δίνει τη δικαιοδοσία στους υπουργούς να μπορούν να διαβάζουν μηνύματα των χρηστών της εφαρμογής WhatsApp. Οι προγραμματικές δηλώσεις επί του συγκεκριμένου θέματος αναφέρουν επιπλέον ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί ακόμη σκληρότερα προκειμένου να μην υπάρχει ένα ασφαλές μέσο επικοινωνίας για τους τρομοκράτες. Οι δηλώσεις αυτές στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τις τεχνολογικές εταιρείες να δημιουργήσουν backdoors για τα κρυπτογραφημένα μηνύματα.

    Η κυβέρνηση της Βρετανίας μοιάζει τώρα να θέλει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Διαδίκτυο. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτού, ανήκει σε εταιρείες όπως το Facebook και η Google, η Theresa May σκοπεύει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να αποφασίζει τι μπορεί να δημοσιευθεί και τι όχι στο Διαδίκτυο. Η νέα τροπολογία περιλαμβάνει νόμους όπου θα περιορίζουν ή και θα απαγορεύουν την πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο και οποιαδήποτε εξαίρεση θα πρέπει να δικαιολογηθεί στους αρμόδιους υπουργούς. Ακόμη και οι υπηρεσίες αναζήτησης, όπως η Google, θα υποχρεωθούν να σταματήσουν να παραπέμπουν τους χρήστες σε τέτοιο περιεχόμενο, ακόμη και άθελά τους.

    Τα σχέδια αυτά, συμπίπτουν με την εμμονή των Tories στην πεποίθηση ότι ο διαδικτυακός κόσμος θα πρέπει να ελέγχεται το ίδιο καλά όπως και ο πραγματικός κόσμος. Μάλιστα, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα υποχρεωθούν σε καταβολή εισφοράς, σαν αυτή που καταβάλλουν οι στοιχηματικές εταιρείες, χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε διαφημιστικές καμπάνιες που στόχο έχουν να ενημερώσουν τους ανθρώπους για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Μάλιστα, οι συντηρητικοί αν εκλεγούν, υπόσχονται και να ρυθμίσουν το είδος των ειδήσεων που δημοσιεύεται και πως οι εταιρείες πληρώνονται για αυτό, ενώ θα υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφωθούν. Η ελευθερία του Διαδικτύου στη Βρετανία, αργοπεθαίνει.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles