15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ιάπωνας συλλαμβάνεται για κατοχή… 3D printed όπλων!

    H τεχνολογία των 3D printers έχει ήδη αρχίσει να εγείρει πολλά ερωτηματικά, αναφορικά με το που θα πρέπει να αρχίζει και που να τελειώνει η δυνατότητα δημιουργίας 3D printed αντικειμένων. Την παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνει και η άσχημη κατάληξη της ιστορίας ενός Ιάπωνα από την πόλη Kawasaki, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της χώρας του, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής 3D printed όπλων!

    3d Printed_Gun A

    O 27χρονος Yoshitomo Imura, βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη κατηγορούμενος γιατί πολύ απλά το χόμπι του δεν ήταν άλλο από το να κατασκευάζει αντικείμενα με τον αγαπημένο του 3D printer. Ωστόσο, ο Yoshimoto μάλλον το παράκανε λιγάκι, καθώς τους τελευταίους μήνες η βασική ασχολία του είχε να κάνει με την κατασκευή μοντέλων 3D printed όπλων. Μάλιστα, το πάθος του Yoshimoto ήταν τόσο μεγάλο που δεν παρέλειψε να ανεβάσει τα δημιουργήματα τού στο προσωπικό site του, μαζί με videos που τον εμφάνιζαν να πυροβολεί με αυτά. Αυτό βέβαια ήταν και το μεγάλο του λάθος, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν άργησαν να αντιληφθούν την “παράνομη” δραστηριότητα του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εισβάλλουν αιφνιδιαστικά στο σπίτι του με στόχο να ερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Εκεί, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πέντε όπλα, δύο εκ των οποίων μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να πυροδοτήσουν βλήματα (αν και δεν βρέθηκαν σφαίρες), ενώ επίσης στον υπολογιστή του κατηγορούμενου ανασύρθηκαν δεκάδες σχέδια με διάφορα 3D printed αντικείμενα.

    3d Printed_GunB

    Ο Yoshimoto που συνελήφθη παραδέχθηκε τις κατηγορίες, όμως δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς δεν γνώριζε ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή 3D printed όπλων εντάσσεται στις παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες (σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία της Ιαπωνίας) Ο συμπαθής Ιάπωνας μάλλον την πάτησε, όμως γνωρίζουμε ότι η περίπτωση του σίγουρα δεν θα είναι η μοναδική, για αυτό και νομοθέτες σε όλο τον κόσμο πλέον καλούνται να περάσουν νόμους που θα οριοθετούν τη δημιουργία των 3D printed αντικειμένων.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles