17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    IBM: 7.800 θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν από ΑΙ

    Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί χωρίς αμφιβολία το βασικό θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά το λανσάρισμα του δημοφιλούς chat bot ChatGPT από την OpenAI. Οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν.

    Όπως όλα δείχνουν, οι ανησυχίες δεν είναι αβάσιμες. Για αρχή, η IBM (International Business Machines Corp) αναμένεται να σταματήσει τις προσλήψεις το προσεχές διάστημα σε θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ΑΙ. Η εταιρεία σκοπεύει να αντικαταστήσει περίπου 7.800 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα χρόνια με τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο CEO Arvind Krishna στο Bloomberg.

    Οι προσλήψεις ειδικά σε πόστα back-office, όπως το ανθρώπινο δυναμικό, θα ανασταλούν ή θα επιβραδυνθούν, δήλωσε ο Krishna, προσθέτοντας ότι το 30% των ρόλων που δεν απευθύνονται στους πελάτες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από AI και αυτοματισμούς σε πέντε χρόνια. Από την άλλη πλευρά, όπως υπογράμμισε, οι θέσεις εργασίας που επικεντρώνονται στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες και την ανάπτυξη λογισμικού στην εταιρεία των 260.000 εργαζομένων, δεν θα επηρεαστούν τα επόμενα χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple και Google “χτυπούν” την παρακολούθηση μέσω AirTag (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles