23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ice Guardians: Το ντοκιμαντέρ για το χόκεϊ στον πάγο και το ξύλο που πέφτει σ’ αυτό

    Το χόκεϊ στον πάγο, για όλους εμάς τους άσχετους με το άθλημα, έχει θέσεις ανάλογες με το ποδόσφαιρο. Τερματοφύλακας, πλάγιοι αμυντικοί, κεντρικοί, εξτρέμ. Έχει ωστόσο κι άλλη μία θέση που δεν δηλώνεται, ούτε υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στον αγωνιστικό χώρο γι’ αυτή. Δεν είναι “αναγνωρισμένη” και μάλιστα κινδυνεύει συνέχεια να καταργηθεί, αφού πολύ συχνά η κοινή γνώμη και τα media την κατακρίνουν. Αυτή είναι η θέση του “enforcer”, σε ελεύθερη μετάφραση ο τύπος στην ομάδα που αναλαμβάνει να δέρνει. Είναι ο τραμπούκος, ο σκληρός, ο έτοιμος για καυγά. Είναι μία βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει… Και το ντοκιμαντέρ Ice Guardians ρίχνει φως σε έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους παίκτες στην ιστορία των σπορ.

    ice guardians

    Μπορεί ο υπόλοιπος πλανήτης να μην καταλαβαίνει την πρεμούρα της Αμερικής και του Καναδά με το σπορ, ωστόσο το ντοκιμαντέρ ζουμάρει επάνω στις ζωές των αθλητών που έκαναν ή κάνουν αυτή τη “δουλειά”, να απαντούν δηλαδή στα βίαια χτυπήματα του αντιπάλου με ακόμα μεγαλύτερη βία. Το άθλημα είναι πολύ σκληρό από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε και εκείνοι αποτελούν ένα κομμάτι αυτής της παράδοσης που αναπόφευκτα ενθουσιάζει το κοινό θυμίζοντας λίγο αρένα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι φωνές που θέλουν να σταματήσει αυτή η βία και να καταργηθούν οι “θέσεις” τους ολοένα και μεγαλώνουν.
    Το ντοκιμαντέρ που μιλάει με αυτούς τους ανθρώπους αθλητές για το πως αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση και τι τους έσπρωξε να επιλέξουν αυτό το ρόλο, θα κάνει πρεμιέρα στο Τορόντο στις 12 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα βγει στην Αμερική. Ελπίζουμε να το δούμε κι εμείς κάποτε, γιατί μπορεί να μην έχουμε την παραμικρή επαφή με το σπορ, αλλά ως ντοκιμαντέρ μοιάζει να είναι αξιόλογο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles