24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Είδαμε από κοντά τα Dlodlo V1, τα πρώτα compact VR γυαλιά ηλίου!

    Δεύτερη μέρα του IFA 2016 Global Press Conference (hashtag #ifa16gpc) με εξαιρετικά ενδιαφέροντα keynotes και παρουσιάσεις, μια από τις οποίες αφορούσε ένα επαναστατικό ζευγάρι VR γυαλιών, το Dlodlo V1!

    dlodlo vr sunglasses (6)

    Το Dlodlo V1 (προφέρεται “ντόντο”) έχει εμφανιστεί νωρίτερα μέσα στο 2016 σε ορισμένα events, ενώ σήμερα μας παρουσιάστηκε το prototype του, όπως και η ημερομηνία κυκλοφορίας του. Τουλάχιστον έτσι περιμέναμε, αλλά εν τέλει ο CEO της εταιρείας, κ. Li Gang, αναφέρθηκε απλά σε μια επίσημη παρουσίαση του τελικού προϊόντος “στα μέσα του 2016”. Παρά ταύτα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να σας δείξουμε τα πρώτα compact VR γυαλιά ηλίου (!), που υποστηρίζουν έως 3 βαθμούς μυωπίας!

    dlodlo vr sunglasses (1)

    Το μοντέλο ζυγίζει μόλις 78 γραμμάρια, κατά πολύ ελαφρύτερο από τις περισσότερες υπάρχουσες υλοποιήσεις που ξεπερνούν τα 200-300 γραμμάρια και είναι ελάχιστα ογκώδες, θυμίζοντας απλώς μεγάλα γυαλιά ηλίου. Σύμφωνα με την Dlodlo η εικόνα θα προβάλλεται μέσω δύο TFT LCD οθονών στους φακούς των γυαλιών, προσφέροντας 2560×1024 ανάλυση και 100 μοίρες εύρος θέασης, όπως αναγράφεται και στο επίσημο site της. Θα είναι συμβατό με Android, PC και gaming κονσόλες για να προβάλλει το περιεχόμενό τους, με 10ms latency και 90Hz refresh rate. Ωστόσο, μειονέκτημά του θα είναι η υποχρεωτική σύνδεση με το D-Box για να λειτουργήσει, τόσο για την τροφοδοσία του, όσο και για τη μεταφορά περιεχομένου.

    dlodlo vr sunglasses (4)

    Το D-Box θυμίζει μεγάλο, μεταλλικό smartphone και περιέχει τη μπαταρία (5000mAh) που τροφοδοτεί τα V1, ενώ θα αναλαμβάνει και τη μεταφορά του περιεχομένου προς τα γυαλιά, μέσω microHDMI. Ζυγίζει 106 γραμμάρια, τρέχει Android 5 με 4GB RAM και οκταπύρηνο chipset και επίσης διαθέτει microSD card slot. 

    Μένει να δούμε πότε, εν τέλει, θα κυκλοφορήσει το τελικό μοντέλο και πόσο θα κοστίζει, αλλά και να το δοκιμάσουμε στην πράξη. Μείνετε συντονισμένοι στο Digital Life για περισσότερα νέα από την IFA 2016 GPC.

    Δείτε τα Dlodlo V1 στο σχετικό video παρακάτω.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles