20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    ΙδΕΚ: Τα αποτελέσματα αξιολόγησης της 1ης φάσης των προτάσεων“PRE–SEED/0719(B)”

    Ολοκληρώθηκε από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας η A΄Φάση Αξιολόγησης των Προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ STARTUPs ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ” και ειδικότερα στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με κωδικό “PRESEED/0719(B)”. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων είναι διαθέσιμα εδώ.

    Σημειώνεται ότι με βάση τη διαφοροποίηση στη διαδικασία Αξιολόγησης των Προτάσεων PRE-SEED, κατόπιν της ολοκλήρωσης της Αξιολόγησης των Προτάσεων της πρώτης καταληκτικής ημερομηνίας της 4ης Οκτωβρίου 2019, οι Προτάσεις του εν λόγω Προγράμματος αξιολογούνται σε δύο Φάσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, στην Α’ Φάση Αξιολόγησης η κάθε πρόταση αξιολογείται εξ’ αποστάσεως από δύο  εμπειρογνώμονες, ειδικούς στο αντικείμενο της πρότασης και με καλή αντίληψη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο θέμα της πρότασης. Στη Β’ Φάση Αξιολόγησης προχωρούν οι προτάσεις που λαμβάνουν βαθμολογία τουλάχιστον 12,00/15,00. Στις περιπτώσεις όπου η διαφορά στη βαθμολογία των δύο αξιολογητών ήταν μεγαλύτερη από 3,00/15,00 και οι βαθμολογίες δεν ήταν και οι δύο χαμηλότερες από 12,00/15,00, τότε η πρόταση προωθήθηκε και σε τρίτο αξιολογητή.

    Στη Β’ Φάση Αξιολόγησης, την αξιολόγηση των προτάσεων αναλαμβάνει Ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες με επιχειρηματικό υπόβαθρο. Στο πλαίσιο της Β’ Φάσης Αξιολόγησης, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12-23 Οκτωβρίου 2020, μέλος της ομάδας παρουσιάζει το προτεινόμενο έργο στην Επιτροπή. Η διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και στα μέλη της κάθε ομάδας θα ζητηθεί όπως συμμετέχουν στην διαδικτυακή συνάντηση στα γραφεία του ΙδΕΚ. Τα μέλη της Επιτροπής έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν διευκρινήσεις και να συζητήσουν το περιεχόμενο της πρότασης μεταξύ τους και με την ομάδα του Έργου. Η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση μίας πρότασης από το ΙδΕΚ, είναι στην κρίση της Επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της Β’ Φάσης θα σταλούν στους Συντονιστές Έργων.

    Τέλος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κοινοποιείται στον Συντονιστή Έργου η σχετική Έκθεση Αξιολόγησης στην οποία τεκμηριώνεται το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής. Η απόφαση της Επιτροπής είναι τελεσίδικη και δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής ένστασης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles