13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ιδιωτικός διαστημικός σταθμός στα σχέδια του Τζεφ Μπέζος

    Τον πρώτο στον κόσμο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό σχεδιάζει να κάνει πραγματικότητα η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος Blue Origin. Ο σταθμός θα έχει την ονομασία Orbital Reef και θα μπορεί να φιλοξενήσει ως δέκα ανθρώπους σε έναν χώρο 830 κυβικών μέτρων.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα αποτελεί ένα διαστημικό επιχειρηματικό «πάρκο» και προορισμό για διαστημικούς τουρίστες σε τροχιά 500 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

    Νέα σελίδα για τη Blue Origin

    Ο αντιπρόεδρος της Blue Origin, Μπρεντ Σέργουντ ανέφερε σχετικώς: «Ένα δυναμικό επιχειρηματικό οικοσύστημα θα αναπτυχθεί σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη, δημιουργώντας νέες ανακαλύψεις, νέα προϊόντα, νέες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παγκόσμιο ενδιαφέρον».

    Η Blue Origin, που ιδρύθηκε το 2000 και ανταγωνίζεται τη Space X του Ίλον Μασκ, θα συνεργαστεί για τη δημιουργία του σταθμού με τις εταιρείες Sierra Space, Boeing, Redwire Space και Genesis Engineer, καθώς και με το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Ακόμη δεν έχει δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα, αλλά ο σταθμός πιθανώς να λειτουργήσει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε τροχιά ο “έξυπνος”στρατιωτικός δορυφόρος Syracuse 4A

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles