16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού τα νέα Qualcomm X65 και X62 5G modems!

    Εκτός από τα chipsets των κινητών, πλέον μας απασχολούν και τα 5G modems τους! Η Qualcomm, λοιπόν, μόλις παρουσίασε το νέο X65 5G modem, το πρώτο στον κόσμο με ταχύτητες έως 10Gbps. Μαζί του και το X62 modem, που είναι πιο προσιτό.

    Βασίζονται στο 3GPP Release 16, γνωστό και ως 5G phase 2 πρωτόκολλο. Το ενδιαφέρον είναι οτι θα δέχονται αναβαθμίσεις μέσω software για νέες δυνατότητες και ανώτερες επιδόσεις στο μέλλον. Το X65 προσφέρει μέγιστη ταχύτητα download έως 10 Gbps με 10 carrier aggregation (1.000MHz bandwidth). Το X62, αντιστοιχα, πιάνει “ταβάνι” στα 4,6Gbps και στα 400MHz, αλλά υποστηρίζει επίσης sub-6G και mmWave δίκτυα 5G.

    Και τα δύο είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν με τη νέα κεραία QTM545 mmWave που εκπέμπει με υψηλότερη ισχύ και υποστηρίζει όλες τις global mmWave συχνότητες, συμπεριλαμβανόμενης και της n259 μπάντας (41GHz). Η “πρώτη παγκοσμίως” τεχνολογία AI antenna tuning της Qualcomm ανιχνεύει το πως… κρατάμε το κινητό κατά 30% και έτσι βελτιώνει αυτόματα την ισχύ της σύνδεσης και τις ταχύτητες αλλά και την αυτονομία. Στην τελευταία συμβάλλει και το 5G PowerSave 2.0 με χαρακτηριστικά όπως το Connected-Mode Wake-Up Signal που επιτρέπει στο modem να “κοιμάται” περισσότερο για εξοικονόμηση ενέργειας 10%. Το Smart Transmit 2.0 είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που βοηθά τις ταχύτητες upload και την κάλυψη.

    Τα X65 και X62 αναμένονται σε smartphones στα τέλη του 2021, αλλά και σε σταθερές εφαρμογές δικτύων.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles