19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ιδού το Android 4.3 και οι αλλαγές που φέρνει

    Μπορεί τις πολλές αλλαγές να τις περιμένουμε στο Android 5.0 (a.k.a. Key Lime Pie) ωστόσο, προς το παρόν, θα πρέπει να αρκεστούμε στην ανανέωση στην έκδοση 4.3 του Android Jelly Bean.

    Android Jelly Bean 43

    Την παρουσίασε ο Hugo Barra, στο σημερινό event της Google και μπορεί να μην έχει δεκάδες νέα χαρακτηριστικά, έχει ωστόσο κάποια αρκετά αξιοσημείωτα. Καταρχήν, το “παρών” δίνουν μία σειρά από ρυθμίσεις για χρήση της συσκευής από πολλαπλούς χρήστες, συμπεριλαμβάνοντας “περιορισμένα προφίλ” για τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς σας, τα οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένου τύπου εφαρμογές, υπό τον έλεγχό σας. Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει επίσης το μπλοκάρισμα αγοράς εφαρμογών σε αυτά τα προφίλ, γλιτώνοντάς σας από “εγκεφαλικά” αγορών εφαρμογών -κατά λάθος ή εσκεμμένα- από τα βλαστάρια σας.

    Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Bluetooth Smart -ή αλλιώς Bluetooth Low energy– και φυσικά φέρνει χαμηλότερη κατανάλωση σε αυτού του τύπου τις συνδέσεις.

    Το Android 4.3 έρχεται επίσης με OpelGL ES 3.0 υποστήριξη, για καλύτερα γραφικά, κάτι που θα “λατρέψουν” οι games developers σύμφωνα με τον Hugo Bara, με το νέο χαρακτηριστικό να επιδεικνύεται σε σχετικό 3D demo.

    Η νέα έκδοση του Android υποστηρίζει ακόμη streaming στο Netflix στα 1080p και άλλες μικροβελτιώσεις όπως το autocomplete στο dialpad και η ευκολότερη εισαγωγή κειμένου.

    android jelly-bean-4-3

    Το Android 4.3 θα είναι διαθέσιμο από σήμερα φυσικά με το νέο Nexus 7 αλλά και σαν ένα over-the-air-update για το Nexus 4, το Nexus 10, το Nexus 7 πρώτης γενιάς και το Galaxy Nexus HSPA+ ανά τον κόσμο, ενώ δε γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες πότε θα διατεθεί στις υπόλοιπες πρόσφατες Android συσκευές της αγοράς, φανταζόμαστε ωστόσο ότι τα Google Play editions των S4 και One θα έχουν προτεραιότητα.

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles