22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ιδρυτής Oppo και vivo: Η Apple δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στην Κίνα, λόγω του “πείσματος” να μη ρίχνει τις τιμές

    Ο Duan Yongping, ιδρυτής των Oppo και Vivo, δύο από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή σε μερίδιο αγοράς κατασκευαστές στον κόσμο, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Bloomberg στο λόγο που το iPhone χάνει μερίδιο αγοράς στην Κίνα.

    Duan Yongping

    Για εκείνον φταίει η τιμολογιακή πολιτική του Cupertino που δεν αλλάζει ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής αγοράς. Ο Yongping επισημείνει ότι η τιμή του iPhone 7 ισοδυναμεί με 780 δολάρια, που για κάποιους είναι ένας μισθός. Ακόμη και το “οικονομικό” iPhone SE κοστίζει 476 δολάρια.

    Η Apple είχε ένα δύσκολο 2016 στην Κίνα, καθώς δεν είναι πλέον στους πρώτους τρεις κατασκευαστές στη χώρα. Πρώτη είναι η Huawei και ακολουθούν οι Vivo και Xiaomi, ενώ η Apple έχει πέσει στην 5η θέση.

    Για τον ιδρυτή των Oppo/Vivo, η Apple συνεχίζει να αναζητά υψηλά περιθώρια κέρδους, παρόλο που αυτό της κοστίζει σε χώρες όπως η Κίνα ή η Ινδία.

    Και αυτό ακριβώς το “πείσμα” της Apple φαίνεται πως έχει κάνει τις πωλήσεις των συσκευών της να μην είναι οι καλύτερες δυνατές…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles