20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Στο gi-Cluster το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

    idryma-meizonos-ellinismou-gi-cluster

    Στρατηγικής σημασίας διαστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα απέκτησε η πρόσφατη ένταξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο gi-Cluster. Η αποστολή του τελευταίου να αποτελέσει ένα παγκοσμίου κλάσης επιχειρηματικό οικοσύστημα καινοτομίας για την παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων στους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Τι είναι το gi-Cluster

    Το gi-Cluster, για ‘σένα που το ‘χεις απορία, είναι ο Συνεργατικός Σχηματισμός στις Τεχνολογίες Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου. Φέρει τη σφραγίδα ενός ελληνικού cluster καινοτομίας αιχμής που διαθέτει σημαντική προοπτική να αποτελέσει πρωτοποριακή πρωτοβουλία παγκόσμιου βεληνεκούς. Συστάθηκε στις αρχές του 2012 με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας για την παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Με λίγα λόγια.

    Και τι γίνεται τώρα;

    Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό ξεκινά μια νέα συνεργασία με στόχο τη συσπείρωση των εγχώριων δυνάμεων για τη γεφύρωση του ελληνικού πολιτιστικού περιεχομένου με τις νέες τεχνολογίες. Ο στόχος; Μέσα από τη συνένωση αυτή να αξιοποιηθούν κατάλληλα πόροι σε επίπεδο περιεχομένου, ανθρώπων αλλά και τεχνολογίας και να παραχθεί ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο προϊόν για την ανάδειξη του πολιτιστικού περιεχομένου της χώρας.

    Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί τον πρώτο φορέα πολιτιστικού περιεχομένου που ενσωματώνεται στο gi-Cluster, δείχνοντας έτσι τον δρόμο και για άλλους φορείς κλάδων συναφών με δημιουργικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles