16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Παίζοντας στην τηλεόραση χωρίς κονσόλα στην IFA 2012

    Τριγυρνώντας στην IFA 2012 έκανα μια στάση στο booth της Samsung. Κάτι εκεί μου τράβηξε το ενδιαφέρον και όχι, δεν ήταν ούτε το νέο Note II, ούτε τα καινούρια Windows 8 προϊόντα της, ούτε καν η Galaxy Camera. Πήγα και στήθηκα, που λέτε, μπροστά από μια τηλεόραση. Βασικά δεν στήθηκα: άραξα. Είχε και κάτι ωραία «πουφ» οπότε «χύθηκα» σε ένα τέτοιο. Μπροστά μου υπήρχε ένα παιχνίδι Monopoly το οποίο είχε ξεκινήσει ήδη ενώ ανάμεσα σε ‘μένα και την τηλεόραση υπήρχαν δύο smartphones.

    Τηλεόραση, Monopoly, τι άλλο θέλετε για ένα σούπερ Σαββατόβραδο με παρέα σπίτι; Η απόδοση του παιχνιδιού πάντως ήταν σούπερ.

    Άρπαξα το ένα. Σε αυτό υπήρχε μια εφαρμογή-χειριστήριο, όλως τυχαίως για τη Monopoly. Με το που την άνοιξα, το κινητό βρήκε αμέσως την τηλεόραση που έπαιζε ήδη το παιχνίδι, συνδέθηκε μαζί της και… τατάααν, ήμουν έτοιμος να παίξω! Τα πάντα γίνονταν με τον πιο απλό τρόπο. Ήθελα να ρίξω τα ζάρια; Κουνούσα το κινητό και το τίναζα, σαν να ρίχνω ζάρια –το εφέ που τα ζάρια έφευγαν από την οθόνη του και προσγειώνονταν σε αυτή της τηλεόρασης ήταν όλα τα λεφτά! Ήθελα να επιλέξω τι θα κάνω στον γύρω μου; Χρησιμοποιούσα το touchpad που υπήρχε στην οθόνη του κινητού.

    Βλέπετε πόσο άνετος ήταν ο χειρισμός του παιχνιδιού, έτσι; Ούτε πολύπλοκα UI, ούτε αχρείαστα κουμπιά, ούτε τίποτα. Βέβαια το budget που θα χρειαστείτε για όλο τον εξοπλισμό (μια Smart TV και κάνα smartphone να υπάρχει), ε, δεν θα 'ναι και τίποτα «του πεταματού» αλλά έτσι είναι, η τεχνολογία πληρώνεται!

    Όσο για το παιχνίδι αυτό καθαυτό, μπορώ να σας πω ότι έτρεχε «νεράκι». Ξέρετε, έχω παίξει τη Monopoly της EA σε PS3 και Xbox 360 και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η συγκεκριμένη έκδοσή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνες των κονσόλων. Τίποτα όμως! Και ναι, μπορεί να ξεκινάμε από Monopoly, Angry Birds και διάφορα απλοϊκά παιχνιδάκια, όμως αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, σε μία, άντε το πολύ δύο IFA, προβλέπω οι Smart TV να «χτυπάνε» επάξια Sony, Microsoft και Nintendo σε ό,τι αφορά την οικιακή ψυχαγωγία και δη τα videogames…

    Μαγκιά πάντως το όλο σύστημα. Να φανταστείτε ότι η εμπειρία που προσφέρει είναι τάλε-κουάλε αυτή της Monopoly στο PS3 και το Xbox 360!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles