20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung καινοτομεί με το Galaxy Note Edge που διαθέτει οθόνη που καμπυλώνει! (IFA 2014)

    Μπορεί να γνωρίσαμε πριν λίγο το Samsung Galaxy Note 4, μαζί με αυτό, ωστόσο, ανακοινώθηκε και μία ακόμη Note πρόταση με ένα ξεχωριστό, καινοτόμο χαρακτηριστικό. Το Samsung Galaxy Note Edge έρχεται με μία μοναδική οθόνη 5,6 ιντσών, το δεξί άκρο της οποίας καμπυλώνει, καλύπτοντας μέρος της πλαϊνής επιφάνειας της συσκευής και επιτρέποντας πολλά interactions για το χρήστη της.

    Samsung Galaxy Note Edge

    Πρόκειται, στην ουσία, για την πρώτη εμπορική πρόταση του είδους από τη Samsung, μετά την παρουσίαση prototypes (βασισμένων στο brand της εύκαμπτων οθονών Youm) που είχαμε δει, μεταξύ άλλων, και στη CES 2013. Η καμπυλωτή πλευρά της οθόνης προσθέτει 160 επιπλέον pixels στην ανάλυση της, που φτάνει πλέον τα 1600×2560 pixels (η υψηλότερη για συσκευή τσέπης, όπως διαβάζουμε).

    Τι κάνει όμως αυτή η επιπλέον περιοχή της οθόνης; Όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, η κυρτή του πλευρά μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες Quick Glance (ώρα και ειδοποιήσεις). Ξυπνώντας την οθόνη, εμφανίζονται notifications για διάφορες λειτουργίες, όπως χρονόμετρο και flashlight, ακόμη και ένας… χάρακας. Όταν ξεκλειδώσετε τη συσκευή, οι επιλογές όμως γίνονται περισσότερες. Μπορείτε να διατηρήσετε shortcuts στην πλαϊνή πλευρά της οθόνης για εύκολη πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές, βελτιωμένο multi-tasking κλπ, ενώ, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής θα σας βολέψει το ότι όλα τα χαρακτηριστικά ελέγχου της βρίσκονται στο πλάι, αφήνοντας ελεύθερη την κεντρική οθόνη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει API για third-party developers, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της extra περιοχής της οθόνης με νέους τρόπους και εφαρμογές.

    Μαζί με όλο τον ενθουσιασμό που προκύπτει από την καινοτομία της οθόνης του Samsung Galaxy Note Edge πάντως, ίσως πρέπει να κάνουμε μία αναφορά στη δυσκολία χρήσης της από αριστερόχειρες, όπως έχει επισημανθεί άμεσα από διάφορες πλευρές, μετά την ανακοίνωση της συσκευής, καθώς για να γίνει αυτό πρέπει να τη γυρίσετε… ανάποδα.

    Samsung Galaxy Note Edge 02

    Σε κάθε περίπτωση, όπως αντιλαμβάνεστε, η διαφορετικότητα της εμπειρίας του Samsung Galaxy Note Edge προκύπτει σχεδόν αποκλειστικά από την οθόνη του. Στα υπόλοιπα τεχνικά της χαρακτηριστικά, η συσκευή είναι παρόμοια με το Samsung Galaxy Note 4, διαθέτοντας και αυτή επιλογή επεξεργαστή ανάμεσα σε Snapdragon 805 ή Exynos 5433, κάμερα 16MPixels με OIS, S Pen Stylus και Android 4.4. Ενσωματώνει, πάντως, μικρότερη μπαταρία 3.000mAh, 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ έχει βάρος 174 γραμμάρια (έναντι 176 του Note 4) και διαστάσεις 151.3×82.4×8.3mm (έναντι 153.5×78.6×8.5mm του Note 4)

    Αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται έως τα τέλη του έτους σε άγνωστη τιμή, που σίγουρα πάντως θα υπερβαίνει αυτή του Samsung Galaxy Note 4.

    Samsung Galaxy Note Edge 03

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles