24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα πάντα για το ZenWatch της ASUS (IFA 2014)!

    Η ASUS πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην αγορά των smartwatches, με το ZenWatch, μία συσκευή που συνδυάζει όμορφο και κομψό design, αλλά και υψηλού επιπέδου δυνατότητες. Στο ASUS event που διοργάνωσε στο πλαίσιο της IFA 2014, η γνωστή εταιρεία αποκάλυψε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για το ZenWatch που είναι σίγουρο ότι θα κεντρίσει τη προσοχή των φανατικών φίλων των high-tech gadgets. asus-zenwatch-official_01

    Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στο «έξυπνο ρολόι» της ASUS, τη προσοχή αμέσως τραβάει η τετραγωνισμένη οθόνη με τις στρογγυλοποιημένες πλευρές, η οποία διαφοροποιείται από το τελευταίο trend που θέλει τα smartwatches να εμφανίζονται με ολόστρογγυλές οθόνες. Συγκεκριμένα, η συσκευή της ASUS διαθέτει μία touch screen 1.63 ιντσών τεχνολογίας AMOLED (ανάλυσης 320×320 pixels), μοιάζοντας αρκετά με το Samsung Gear Live. Το σώμα του ZenWatch είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Σε ότι έχει να κάνει με τα tech specs του, το ZenWatch βασίζεται στο Snapdragoon 400 SoC, το οποίο τρέχει στα 1.2GHz (όπως και τα Samsung Gear Live, LG G και G Watch R). Επιπλέον, το ρολόι της ASUS διαθέτει 512MB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου, υποστήριξη Bluetooth 4.0, όπως επίσης και έναν σένσορα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν την καρδιακή τους δραστηριότητα και να εκτελούν καλύτερα την καθημερινή τους άσκηση. Επίσης, το smartwatch της ASUS διαθέτει πιστοποίηση IP55, που σημαίνει ότι εμφανίζει εξαιρετική αντοχή στο νερό και στη σκόνη. asus-zenwatch-official_02

    Zen Smartwatch Official_04

    Παράλληλα, το ZenWatch βασίζεται στο Android Wear λειτουργικό (στο οποίο άλλωστε στηρίζονται και τα περισσότερα smartwatches), ενώ θα έρχεται με μία σειρά από προεγκατεστημένες λειτουργίες και εφαρμογές, που θα βασίζονται στο user interface που έχει αναπτύξει η ASUS και που θα δίνουν το τη δυνατότητα στο ρολόι της ASUS να συνεργάζεται με μία σειρά από συσκευές από απόσταση (για παράδειγμα οι χρήστες θα μπορούν να ξεκλειδώσουν το tablet τους, απλώς αγγίζοντας την οθόνη του ZenWatch) .

    Zen Smartwatch Official_03

    Όσον αφορά την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας του, το ZenWatch θα στοιχίζει περίπου 199 ευρώ, ένώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014. Αναμφίβολα, η ASUS κάνει ένα τολμηρό βήμα σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της αγοράς, για αυτό παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον το πως θα πάει η προσπάθεια της και εάν θα καταφέρει να επικρατήσει έναντι του ανταγωνισμού.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles