17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    iFixit: Το Surface Pro 2017 είναι λιγότερο επισκευάσιμο από ποτέ, έντονη παρουσία … κόλλας στο Surface Laptop

    Αν και δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους gadgets, το Surface laptop της Microsoft είναι λιγότερο επισκευάσιμο από ποτέ, μια άποψη η οποία επιβεβαιώνεται και στο Surface Pro. Οι φωτογραφίες του iFixit δίνουν, όπως πάντα, μια πολύ καλή άποψη του εσωτερικού των δυο συσκευών.

    surface line

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το laptop δεν έχει καθόλου βίδες. Για να εισέλθει η ομάδα του iFixit στο σύστημα, έπρεπε να ξεκολλήσει το περίβλημα του πληκτρολογίου, μια διαδικασία η οποία είναι δίχως επιστροφή. Με την αφαίρεση του πληκτρολογίου, αποκαλύπτεται το εσωτερικό hardware της συσκευής, με τα εξαρτήματα να είναι συγκολλημένα ή με κάποιον άλλον τρόπο μόνιμα στερεωμένα σε ένα μέρος.

    VDTdbVjtAogP5F2B-640x480

    Από την άλλη μεριά, η αποσυναρμολόγηση του Surface Pro δείχνει ότι, παρά την εργασία που έχει κάνει η Microsoft στο εξωτερικό, αποτελώντας μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση του Surface Pro 4, στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πολύ πιο ουσιώδης. Οι μπαταρίες είναι μεγαλύτερες, (45Wh σε σύγκριση με τα 38.2Wh του Pro 4), ενώ παρατηρούμε και ένα heatsink το οποίο διανέμει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή σε όλο το πίσω μέρος της συσκευής. Αυτό το heatsink επέτρεψε στη Microsoft να τοποθετήσει τον Core i5, χωρίς την ανάγκη χρήσης ενός ανεμιστήρα για την ψύξη του. Υπενθυμίζουμε, ότι το Pro 4 διατίθενται και σε μια έκδοση χωρίς ανεμιστήρα, αλλά αυτό απαιτούσε τη χρήση των επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης Y-series.

    cQTEJNyYGaEJB1lU-640x480

    Αν και οι σειρές Surface Pro ποτέ δεν ήταν φιλικές στην επισκευή από τον ίδιο τον χρήστη ή από τρίτα μέρη, τα προηγούμενα μοντέλα το καθιστούσαν κάτι τέτοιο εν μέρει εφικτό για ένα εξάρτημα, τουλάχιστον στη θεωρία. Τον SSD. Στο Pro 4 το SSD χρησιμοποιούσε έναν M.2 connector, επομένως αν είστε κάπως περιπετειώδης θα μπορούσατε να τον αλλάξετε με έναν SSD μεγαλύτερης χωρητικότητας. Στο Surface pro 2017, ο αποθηκευτικός χώρος είναι «συγκολλημένος» στη μητρική.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles