21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    IFTTT: Κάνε το Internet να δουλέψει για σένα!

    make the internet work for you - ifttt

    Είναι γεγονός! Οι εφαρμογές, τόσο διαδικτυακές όσο και mobile, έχουν δώσει το βροντερό παρόν τους. Υπάρχει μια εφαρμογή που μέσω της οποίας μπορείς να πραγματοποιήσεις αναρτήσεις σε έναν ή και περισσότερους Social Media λογαριασμούς σου, υπάρχει μια δεύτερη εφαρμογή που σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις, η τρίτη εφαρμογή που σου επιτρέπει να οργανώνεις τα καθήκοντα της ημέρας, μια τέταρτη για την πρόγνωση του καιρού και πάει λέγοντας.

    Τι γίνεται όμως αν θες κάθε πρωί να σε ξυπνάει το δυνατό φως του δωματίου σου αντί για το ξυπνητήρι σου, αν θες να λαμβάνεις ένα mail που να περιέχει τη πρόγνωση του καιρού κάθε πρωί πριν ξεκινήσεις για δουλειά, αν θες με το που κάνεις like ένα τραγούδι στο SoundCloud να αποθηκεύεται αυτόματα στο Dropbox λογαριασμό σου ή ακόμη ακόμη όταν ανανεώνεται η Facebook σελίδα της οποίας είσαι διαχειριστής να ενημερώνεται αυτόματα και το Twitter Account;  Θα ψάξεις να βρεις και  άλλη εφαρμογή ή μήπως μία εφαρμογή που θα κάνει το Internet να δουλέψει για σένα; Μια εφαρμογή που είναι απλή και κατανοητή στη χρήση της, διαθέτει καλαίσθητο UI και μπορείς να κάνεις τα παραπάνω αλλά και ακόμη περισσότερα μόνο με λίγα κλικ, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις;

    Όλα τα παραπάνω μπορεί να κάνει για σένα το IFTTT! Το IFTTT (προφέρεται όπως το gift χωρίς το “g”), αποτελεί τα αρχικά της βασικής δομής ελέγχου που χρησιμοποιείται κατά κόρον στον προγραμματισμό και δεν είναι άλλη από την IfThenElse στην εξής παραφρασμένη της μορφή: IfThisThenThat.

    Με τη λογική  IfThisThenThat, μπορείς να φτιάξεις προτάσεις ή αλλιώς recipes (συνταγές), οι οποίες αποτελούνται από ένα trigger (έναυσμα) και ένα action (δράση).

     if-this-then-thatΑν θες να δημιουργήσεις μια συνταγή όπου κάθε μέρα στις 8 το πρωί θα κάνεις post στο Facebook προφίλ σου καλημερίζοντας τους φίλους σου ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

    create a recipe

    • Εφόσον έχεις κάνει την εγγραφή σου στο IFTTT και έχεις συνδεθεί επιτυχώς, επέλεξε την καρτέλα Create και κάνε κλικ στο “this” .
    • Επέλεξε το trigger channel “Date and Time”.
    • Επέλεξε το trigger “Every Day at”.
    • Επέλεξε την ώρα (8:00 AM) και στη συνέχεια Create trigger .

    Τώρα πάμε στο τμήμα “that”. Αφού το επιλέξεις, κάνε τα εξής:

    • Κάνε κλικ στο εικονίδιο του Facebook.
    • Κάνε κλικ στο Activate.
    • Εισήγαγε τα στοιχεία του Facebook προφίλ σου και επέλεξε login και στη συνέχεια done.
    • Αφού κλείσει το παράθυρο, επέλεξε «Continue to the next step».
    • Επέλεξε “create status message” από τα προσφερόμενα actions.
    • Γράψε το μήνυμά σου στο προσφερόμενο πεδίο και επέλξε  “Create Action”.
    • Γράψε μια μικρή περιγραφή του τι κάνει η συνταγή σου και επέλεξε Create Recipe.

    Αυτό ήταν! Χωρίς καμία γνώση ποργραμματισμού έφτιαξες ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα το οποίο θα προβάλλεται καθημερινά στο Facebook λογαριασμό σου. Μπορείς να δημιουργήσεις συνταγές για αυτόματα tweets κάθε φορά που ανεβάζεις μια φωτογραφία στο Facebooput the iphone to work for youk λογαριασμό σου αλλά και συνταγές για αυτόματα Post στο Facebook γνωστοποιώντας στους φίλους σου τι ακούς στον Last.fm .

    Για σένα που θες να βάλεις το iPhone σου να «δουλέψει» για σένα, μάθε πως το IFTTT διαθέτει εδώ και λίγο καιρό iOS εφαρμογή και σε λίγο καιρό αναμένεται η αντίστοιχη και για τους χρήστες που διαθέτουν Android συσκευή.

    Σίγουρα η υπηρεσία αυτή είναι για αρκετούς g-IFTTT!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles