14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Ήλιος μας σε όλο του το μεγαλείο, σε 4K ανάλυση!

    Οι πλανήτες και τα άστρα πάντοτε εξίταραν το “ταπεινό” ανθρώπινο γένος που ακόμα και σήμερα νιώθει δέος όταν κοιτάει το νυχτερινό ουρανό…το σημαντικότερο διαστημικό σώμα όμως για τη ζωή μας, ο Ήλιος, είναι από αυτά που δυστυχώς δε μπορούμε να κοιτάξουμε και να θαυμάσουμε με γυμνό μάτι ή με κοινά τηλεσκόπια.

    nasa sun 2

    Και είναι πραγματικά κρίμα, γιατί η δραστηριότητα του Ήλιου είναι από τα εντυπωσιακότερα πράγματα στη φύση.

    Ευτυχώς για εμάς υπάρχει η NASA και κάθε τόσο μας προσφέρει απίστευτα videos από διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια, φέρνοντας τα πάντα στην οθόνη μας. Και σε ανάλυση 4Κ μάλιστα! Το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργήθηκε από λήψεις του Solar Dynamic Observatory της NASA, το οποίο φυσικά επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον Ήλιο. Μισή ώρα 4K κοντινά πλάνα του ζωοδότη του ηλιακού μας συστήματος, ενώ για κάθε λεπτό του χρειάστηκαν 10 ώρες δουλειάς, κοινώς 300 ώρες για να απολαύσουμε εμείς αυτό το μεγαλείο.

    nasa sdo

    Και 4K οθόνη να μην έχετε, μη το χάσετε…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles