21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Imagine Cup 2016: Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο παγκύπριο τελικό του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας

    imagine cup microsoft 2016

    Στις εγκαταστάσεις του Microsoft Innovation Center, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, ο παγκύπριος τελικός του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας, Imagine Cup.

    Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος ομάδες από διάφορα κυπριακά πανεπιστήμια, οι οποίες παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες. Κατά γενική ομολογία, οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικές και κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από ομάδα κριτών στην οποία συμμετείχαν μέλη της κοινότητας του StartUp Cyprus, επιχειρηματίες αλλά και άτομα από την κοινότητα υποστήριξης των StartUps.

    Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν :

    • Games: Ascanio Entertainment (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
    • Innovation:R.G.O.S (Frederick University)
    • World Citizenship: Dermatrack (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα λάβουν μέρος στον Διαδικτυακό Ημιτελικό, όπου και θα ανταγωνιστούν ομάδες από όλο τον κόσμο. Οι νικητές του Διαδικτυακού Διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Seattle, Washington στις ΗΠΑ για τον Τελικό Διαγωνισμό Imagine Cup, όπου και θα διαγωνιστούν για βραβείο και δώρα αξίας $50,000.

    Τον διαγωνισμό υποστήριξαν οι Bernhard Schulte ShipManagement, Mari-apps, το πρόγραμμα IdeaCy της Τράπεζας Κύπρου, το CyRIC, η Logicom και η proto.io.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles