BREAKING

Imagine Cup: Το Πανεπιστήμιο Frederick στους παγκόσμιους τελικούς τεχνολογίας της Microsoft

microsoft imagine cup frederick uni 1

Με σύνθημα «Dream it. Build it. Live it» η ομάδα φοιτητών S.E.C.S. από το Πανεπιστήμιο Frederick θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους παγκόσμιους τελικούς τεχνολογίας Imagine Cup 2015 της Microsoft. Συγκεκριμένα, η ομάδα S.E.C.S που ξεχώρισε ανάμεσα σε προτάσεις 150 ομάδων από 65 χώρες του κόσμου θα πάει στους παγκόσμιους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στο Seattle των ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου με το καινοτόμο Project “Smart Eco Cultivation System”.

Στόχος του συγεκεριμενου διαγωνισμού είναι η δημιουργία εφαρμογών οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Η ομάδα S.E.C.S, που αποτελείται από τους φοιτητές Ιάσωνα Ιάσωνος, Κατερίνα Προδρόμου, Πέτρο Χατζηχριστοδούλου και Θεόδωρο Άχχα με μέντορα τον Χριστόφορο Κρόνη, θα διαγωνιστεί στην κατηγορία World Citizenship με την πρόταση – εφαρμογή “Smart Eco Cultivation System”.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι φέτος, πέραν από τα χρηματικά έπαθλα, οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία για μια τετ-α-τετ συνάντηση με τον Διευθυντή της Microsoft, Satya Nadella, με στόχο τη γνωριμία για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Το διαγωνισμό στην Κύπρο διοργανώνει η Microsoft με τη στήριξη των εταιρειών CYTA και FxPro.

Η τεχνολογική πρόταση “Smart Eco Cultivation System” αφορά ένα έξυπνο οικολογικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί με σκοπό τη διαχείριση καλλιεργειών θερμοκηπίου ή ανοικτού χώρου, εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογής App. Με το σύστημα αυτό, ο χρήστης, από τον απλό κηπουρό μέχρι τον επαγγελματία αγρότη, θα μπορεί με την χρήση αισθητήρων και ειδικού εξοπλισμού να διαχειρίζεται οικονομικά και οικολογικά, μέσω εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, την καλλιέργειά του για σκοπούς άρδευσης, λίπανσης, παρακολούθησης υγρασίας, θερμοκρασίας, αλλά και άλλων παραμέτρων.

Συγκεκριμένα, η καινοτόμα αυτή πρόταση αφορά ένα αυτοματοποιημένο και αυτόνομο τεχνικά σύστημα που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια καθώς και με το νερό ως φυσικό πλούτο που βρίσκεται στο έδαφος. Το σύστημα, αξιολογεί τα πραγματικά δεδομένα και πληροφορίες που λαμβάνει από τους αισθητήρες που βρίσκονται στην καλλιέργεια, με σκοπό να βοηθήσει τον χρήστη – γεωργό να αποφασίσει αν η καλλιέργεια χρειάζεται άρδευση, λίπανση ή ψεκασμό. Επιπρόσθετα, το σύστημα είναι σε θέση να παρακολουθεί τα θερμοκήπια, και ελέγχει κλιματικά τον χώρο αξιοποιώντας τα παράθυρα, τους ανεμιστήρες κτλ. Το σύστημα υποστηρίζει τον αυτοματισμό καθώς και παρακολούθηση και διαχείριση, όλα μέσω της εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, το “Smart Eco Cultivation System” παρέχει σημαντικές πληροφορίες και αποθηκεύει ιστορικά δεδομένα (αρχείο) για τον χρήστη – διαχειριστή έτσι ώστε να προγραμματίζει σωστά τις δράσεις του για τα φυτά καθώς και ενέργειες για τη βελτίωση της καλλιέργειας.

microsoft imagine cup frederick uni 2

Εκ μέρους της ομάδας S.E.C.S. o φοιτητής Ιάσωνας Ιάσωνος δήλωσε «Ευχαριστούμε τη Microsoft Κύπρου η οποία μας προσφέρει αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρίας ζωής. Ο διαγωνισμός του Imagine Cup μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με συμφοιτητές μας σε διάφορους τομείς. Η ομάδα μας αποτελείται από άτομα της Πληροφορικής, Μηχανικής Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών αλλά και Διοίκησης Επιχειρήσεων, και μέσα από την συνεργασία αποκτήσαμε μια σφαιρική άποψη για την ανάπτυξη τέτοιων λύσεων. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δίνεται για να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Σε δηλώσεις του ο Developer eXperience Evangelist της Microsoft Κύπρου Ιωάννης Σταυρινίδης δήλωσε: «Μέσα από το διαγωνισμό τεχνολογίας Imagine Cup, η Microsoft δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και δημιουργούς εφαρμογών με επιχειρηματική προσέγγιση να συνεργαστούν, να αναπτύξουν λογισμικά και τεχνολογίες, να δημιουργήσουν επιχειρηματικό πλάνο και να αποκτήσουν την πολύτιμη εμπειρία της αγοράς σε επαγγελματικό επίπεδο. Φέτος, με τη σημαντική στήριξη της CYTA και της FxPro, στέλνουμε στους παγκόσμιους τελικούς με την καινοτόμα ιδέα της ομάδα S.E.C.S. του Πανεπιστημίου Frederick».

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό τεχνολογίας Imagine Cup, υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.imaginecup.com.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment