20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ημερίδα με θέμα: «Κέντρο Αριστείας στην Προσομοίωση και την Επιστήμη Δεδομένων – Οφέλη για τις Κυπριακές Επιχειρήσεις»

    Το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογισμικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Κύπρου και το Κέντρο Παραγωγικότητας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Κέντρο Αριστείας στην Προσομοίωση και την Επιστήμη Δεδομένων – Οφέλη για τις Κυπριακές Επιχειρήσεις» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2018. Η ημερίδα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που μπορούν να επωφεληθούν από ευκαιρίες που προσφέρουν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προηγμένης πληροφορικής και της ανάλυσης δεδομένων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

    Να σημειωθεί ότι το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογισμικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Κύπρου λειτουργεί από το 2009, ενώ από το 2012 παρέχει πρόσβαση στον υπερυπολογιστή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και στη Μετεωρολογική υπηρεσία για τη καθημερινή πρόβλεψη του καιρού.

    Επίσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Έργου SIMDAS (http://simdas.eu) που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 το Ινστιτούτο Κύπρου στοχεύει στην αναβάθμιση του CaSToRC σε Κέντρο Αριστείας στην Προσομοίωση και την Επιστήμη Δεδομένων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έγινε και η σύναψη σχετικής συμφωνίας για συνεργασία με το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) για την αξιοποίηση του εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας που διαθέτει το ΚΕΠΑ ο οποίος αποκτήθηκε μέσω του συγχρηματοδοτούμενου από την Κυβέρνηση της Ελβετίας έργου για εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕΠΑ.

    Η  συμμετοχή στην ημερίδα (είναι δωρεάν) προσφέρει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις και οργανισμούς να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό έργο αναβάθμισης του CaSToRC σε Κέντρο Αριστείας και να διατυπώσουν τις ανάγκες τους για επιμόρφωση, υπηρεσίες και υποδομές σε σχέση με την ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας προκειμένου να συμπεριληφθούν στο στρατηγικό σχεδιασμό της αναβάθμισης του Κέντρου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles