21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ημερίδα της Cytanet στην πόλη της Πάφου: Το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες σχεδιάζουν το μέλλον

    Ημερίδα με θέμα τις ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο και τους τρόπους που η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να έχουν μια πιο εύκολη και παραγωγική ζωή αλλά και για να αναπτύξουν δεξιότητές που τους προσφέρουν καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας στα νέα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στη πόλη της Πάφου.

    cyta-1

    Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, συμμετείχαν, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών της επαρχίας Πάφου, με τη συνοδεία των καθηγητών τους. Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ Κώστα Καδή, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πληροφορικής. Ο κ Μυλωνάς αναφέρθηκε στα απτά αποτελέσματα που έχει δώσει η χρήση της τεχνολογίας στη δημιουργία νέων, καινοτόμων επαγγελμάτων και ευχήθηκε στα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το διαδίκτυο.

    Ο Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, κος Κίκης Κυριάκου, καλωσορίζοντας τα παιδιά,  τα προέτρεψε να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, αλλά να τα κυνηγούν, αξιοποιώντας ανάλογα την τεχνολογία και τις δυνατότητες που τους παρέχει. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Cyta, «με την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει», όπως ανέφερε, «είναι δίπλα σε κάθε νέο και του προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια καλή σταδιοδρομία».

    cyta-2

    Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ Γεράσιμος Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Adaplo, ο οποίος δημιούργησε μια νέα ελληνική πλατφόρμα για ηλεκτρονικά καταστήματα, που επιτυγχάνει να μετατρέπει έναν εν δυνάμει πελάτη, σε ενεργό πελάτη και ο κ Κωνσταντίνος Χρίστου, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Avocarrot, της εταιρείας που δημιούργησε την ομώνυμη τεχνολογική πλατφόρμα, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαφήμισης για κινητές εφαρμογές (mobile advertising).

    cyta-2

    Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και ο ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, ο οποίος μέσα από τη διήγηση του δικού του οδοιπορικού ενθάρρυνε τα παιδιά να πετύχουν τους δικούς τους στόχους. Παρουσιαστής της ημερίδας ήταν ο κ Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Διευθυντής Ψηφιακής Στρατηγικής, Πρόεδρος Internet Now και Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet, ενώ για την επίδειξη των drones υπεύθυνοι ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και των ρομπότ το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.

    cyta-6 cyta-4 cyta3

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles