16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ημερίδα της iSquare «Μαθαίνοντας με το iPad»: Το οικοσύστημα της Apple και πώς αυτό μπορεί να προάγει την καινοτομία στην Κυπριακή εκπαίδευση

    Με τίτλο «Μαθαίνοντας με το iPad» πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 24 Μαΐου 2016) στην Λευκωσία, η πρώτη ημερίδα ειδικά για το χώρο της Εκπαίδευσης που διοργάνωσε η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η προσέγγιση της Apple και το πώς η συγκεκριμένη εταιρεία προάγει την καινοτομία στην εκπαίδευση, μέσα από το οικοσύστημα της.

    isquare apple learning with ipad cyprus 1

    Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων συγκέντρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο επίσημος καλεσμένος ομιλητής της Apple ο οποίος «ξενάγησε» το κοινό στο οικοσύστημα της Apple, αλλά και τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και διαδραστική εμπειρία μέσα στην τάξη.

    Η ημερίδα έδωσε, επιπλέον, την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να δουν απτά παραδείγματα και success stories κορυφαίων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που υιοθέτησαν το πρόγραμμα της Apple «Ένα iPad για κάθε μαθητή», εξελίσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με βάση τα νέα πρότυπα. Εκπρόσωποι των συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν την Κύπρο ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως επίσης και ο Δρ. Συμεών Ρετάλης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος και παρουσίασε τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα της Έρευνας με θέμα «iPad 1:1 στη σχολική τάξη – Αξιολογώντας τη μαθησιακή εμπειρία», που διεξήχθη ανάμεσα σε ελληνικά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με πρωτοβουλία της iSquare.

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και Πανεπιστημίων από όλη την Κύπρο, καθώς και στελέχη δημόσιων εκπαιδευτικών φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους επαναστατικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στην σχολική τάξη, φέρνοντας στο επίκεντρο τον κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά.

    isquare apple learning with ipad cyprus 4 isquare apple learning with ipad cyprus 2 isquare apple learning with ipad cyprus 3

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles