18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η ελεύθερη πτώση των tablets συνεχίζεται, αλλά τα hybrids κρατάνε καλά!

    Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η αγορά των tablets δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της, καθώς υπάρχει μία αισθητή πτώση των πωλήσεων και συρρίκνωση του μεριδίου της αγοράς που καταλαμβάνουν. Επιπλέον, η εισαγωγή των phablets, δηλαδή των smartphones με οθόνη πάνω από τις 5.5 ίντσες, είχε ως αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό των μικρότερων tablets, ενώ παράλληλα υπήρξε και μία συνένωση των laptops με τα tablets. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να εμφανίζονται μπερδεμένοι σε ότι έχει να κάνει με την τελική επιλογή τους.

    Tablets 2

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε η IDC, 46,7 εκατομμύρια tablets πωλήθηκαν μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2016, αριθμός  που είναι 10% μικρότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι και περίπου 33% μείωση σε σχέση με την χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2015. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι παρά την αισθητή μείωση των πωλήσεων, η μέση τιμή πώλησης κυμάνθηκε σε σταθερά επίπεδα και αυτό συνέβη γιατί πουλήθηκαν περισσότερα hybrids τα οποία είναι γνωστό ότι κοστίζουν πολύ περισσότερο από το μέσο όρο. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο από την έρευνα της IDC είναι ότι οι Windows-based συσκευές παρά το σχετικά μικρό μερίδιο αγοράς (14%) ωστόσο λόγω της σχετικά υψηλής τιμής τους κατάφεραν να κρατηθούν καλά στην αγορά (πιάνοντας ένα 20% της αξίας τους). Σε ότι έχει να κάνει με το μερίδιο της αγοράς, τα Android tablets κυριαρχούν με ένα ποσοστό της τάξεως του 64% και ακολουθούνται από τις συσκευές της Apple με 22%.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles