18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αυτονομία και smartphones. Η Microsoft επεξεργάζεται νέους τύπους μπαταριών!

    Οι δυνατότητες των smartphones εξελίσσονται ραγδαία, καθώς ένα μοντέλο που πριν από δύο χρόνια μπορούσε να θεωρηθεί high-end, σήμερα μοιάζει παλαιολιθικό. Έτσι λοιπόν, τα smartphones στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει ταχύτερους επεξεργαστές, καλύτερες οθόνες και περισσότερη μνήμη, όμως ένας τομέας που δείχνει να μην έχει εξελιχθεί τόσο πολύ σχετίζεται με την αυτονομία που παρέχουν τα έξυπνα τηλέφωνα. H Microsoft πλέον επεξεργάζεται μία σειρά από τρόπους, οι οποίοι θα επιμηκύνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών των smartphones, χαρίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία.

    battery-smartphones

    Η Ranveer Chandra, υπεύθυνη του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο κολοσσός του computing  σε συνεργασία με το MIT έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται μία σειρά από σχέδια, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αυτονομίας των μελλοντικών smartphones. Ένα από αυτά τα σχέδια αφορά μάλιστα στην ιδέα της εγκατάστασης δύο μπαταριών ιόντων λιθίου, έναντι μίας μεγαλύτερης που υπάρχει στα σημερινά  smartphones.  Η φιλοσοφία πίσω από το εν λόγω concept θα είναι ότι οι απαιτητικές εφαρμογές (όπως 3D applications) θα καταναλώνουν την ενέργεια της μίας μπαταρίας, ενώ για πιο απλουστευμένες λειτουργίες του smartphone θα γίνεται χρήση της δεύτερης μπαταρίας. Όπως πιστεύουν οι ερευνητές της Microsoft, αυτού του είδους η λύση θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από 20 έως 50%. Πέραν όμως της παραπάνω λύσης, η Microsoft επεξεργάζεται και άλλους τρόπους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αυτονομία των smartphones και σχετίζεται με την ανάπτυξη ειδικού software, το οποίο θα καταλαβαίνει το πόση ενέργεια καταναλώνει η εκάστοτε εφαρμογή. Ήδη η Microsoft στα εργαστήρια της τρέχει το E-Loupe, ένα λογισμικό που καθορίζει την ενεργειακή συμπεριφορά της εκάστοτε εφαρμογής.

    battery

    Ορισμένες συσκευές Android (όπως το Samsung Galaxy S5 και το HTC Μ8) επιχειρούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας  μέσω της σωστής διαχείρισης των εφαρμογών που τρέχουν στο background. Αν και οι προσπάθειες της Microsoft για τη βελτίωση της αυτονομίας των smartphones βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο ακόμα, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, που σίγουρα θα αποδώσει στο μέλλον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles